SEMNAL - Alimentatia influenteaza sexualitatea
Femeile care nu rezista tentatiei de a rontai ciocolata ar putea dovedi un formidabil apetit sexual. Nu este motoul unei film erotic, ci pur si simplu rezultatul unui studiu stiintific.

SEMNAL - Alimentatia influenteaza sexualitatea
Femeile care nu rezista tentatiei de a rontai ciocolata ar putea dovedi un formidabil apetit sexual. Nu este motoul unei film erotic, ci pur si simplu rezultatul unui studiu stiintific.

Studiul, la care au participat 143 de femei, a fost efectuat la Spitalul San Raffaele din Milano. Potrivit cercetatorilor milanezi, femeile care mananca frecvent ciocolata se bucura de o viata sexuala infloritoare. Ceea ce nu se poate spune despre semenele lor care nu se delecteaza zilnic cu acest aliment. Potrivit cercetatorilor milanezi, ciocolata ar putea avea o influenta psihologica pozitiva asupra sexualitatii feminine. Totusi, concluziile trebuie nuantate, sunt de parere cercetatorii britanici. O ancheta realizata anul trecut de compania Cadbury arata ca mai mult de jumatate dintre britanice se lasa ispitite mai degraba de o tableta de ciocolata decat de o partida de sex. Evident, se pune intrebarea de ce este atat de ispititoare ciocolata in cazul sexului slab?

Se stie ca, atunci cand nu merge ceva, cand deprimarea pune stapanire pe tine, tendinta este sa mananci ceva bun, iar ciocolata intra in categoria alimentelor placute, indiferent de varsta sau sex. Fara a sti prea multe despre calitatile ciocolatei, in mod spontan simtim nevoia sa rontaim cateva patratele de ciocolata. Acest imbold nu este neaparat pus pe seama placerii gurmande, ci a nevoii de a creste in sange nivelul beta-endorfinei, un opiaceu endogen. Aceasta substanta contribuie la accelerarea secretiei de serotonina.

ANTIDEPRESIV. Mai mult, ciocolata este un aliment antidepresiv dovedit. Nu sunt necesare studii, ci prin simpla observatie ne dam seama ca femeile, mai usor decat barbatii, se lasa in stapanirea starilor de deprimare. Remediul cel mai placut, usor si la indemana in aceste situatii este ciocolata, aliment care contine numeroase substante psihostimulante. In opinia conf. dr Daniel Popescu, ipoteza cea mai aproape de adevar e una simpla: cicolata este un aliment antidepresiv si euforizant. Ea satisface rapid papilele gustative si declanseaza ridicarea nivelului de beta-endorfine in sange, opiaceu produs in interiorul organismului. Evident, pe acest fond se poate inregistra si o modificare a libidoului.
Dar doamnele nu ar trebui sa neglijeze ca 100 de grame de ciocolata pot avea si 500 de kilocalorii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.