Producatorul spaniol de automobile Seat a anuntat de curand ca are cele mai serioase intentii pentru protejarea mediului. Astfel, marca spaniola intentioneaza sa duca la bun sfarsit unul dintre proiectele sale cele mai ambitioase de protectie si co

Producatorul spaniol de automobile Seat a anuntat de curand ca are cele mai serioase intentii pentru protejarea mediului. Astfel, marca spaniola intentioneaza sa duca la bun sfarsit unul dintre proiectele sale cele mai ambitioase de protectie si conservare a mediului inconjurator la fabrica Seat de la Martorell (regiunea Cataluna, nord-estul Spaniei). Acolo vor fi instalate panouri solare ce vor genera energie electrica pura, in felul acesta urmand a se evita poluarea atmosferei cu emisii de dioxid de carbon (aproximativ 11.700 de tone).

PANOURI SOLARE. Pana in luna decembrie 2008 vor fi instalate panouri solare fotovoltaice de 8,5 MW, sistemul ajungand sa genereze 11,2 GWh de electricitate anual. Potrivit proiectului, panourile solare vor fi amplasate pana la sfarsitul lunii martie pe acoperisul cladirii administrative Seat din Martorell, precum si intr-una din halele de productie. Toata energia electrica pura obtinuta va fi redirectionata catre companiile de distributie. Obiectivul acestei actiuni este exploatarea la maximum a avantajului uneia dintre cele mai de pret resurse ale Spaniei, soarele, precum si a numarului ridicat de ore cu lumina solara din zona Martorell, dar si din imprejurimile acestei localitati. Urmatorul pas va fi o acoperire completa a doua zone de distributie cu o suprafata totala de peste 66.000 metri patrati si a acoperisurilor halelor de productie 8, 9, 10 si 11, care vor aduce un plus de 139.000 metri patrati. Aceasta faza va asigura o suprafata totala de 206.000 m2 de panouri cu celule fotovoltaice destinate obtinerii de energie solara.

PROTECTIA MEDIULUI. Cu ajutorul acestui nou proiect, angajamentul producatorului spaniol de automobile asigura protectia mediul inconjurator prin productia de masini cu emisii scazute de CO2. Mai mult decat atat, prin reciclarea si dezvoltarea produselor sale reduce impactul asupra mediului in toate fazele de productie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.