Regia Autonoma a Patrimoniului Protocolului de Stat (RAa-PPS) va majora chiriile percepute pentru casele ocupate de fosti demnitari cu o crestere accentuata, de pana la de patru ori fata de nivelul actual, in cazul vilelor din Sectorul 1 al Capital

Regia Autonoma a Patrimoniului Protocolului de Stat (RAa-PPS) va majora chiriile percepute pentru casele ocupate de fosti demnitari cu o crestere accentuata, de pana la de patru ori fata de nivelul actual, in cazul vilelor din Sectorul 1 al Capitalei, dar nu si pentru actualii demnitari care ocupa locuinte de serviciu, a declarat pentru Mediafax secretarul general al Guvernului,

Ilie Bolojan, in subordinea caruia functioneaza regia. El a precizat insa ca pentru actualii demnitari, care au dreptul legal sa ocupe o locuinta de serviciu, nu vor fi majorate chiriile. "Daca am majora chiriile la locuintele de serviciu, tot statul va trebui sa compenseze aceste cresteri ale chiriilor si atunci nu are nici un rost. Dar, intrucat regia nu este un element de protectie sociala, mai ales pentru cei care stau in Sectorul 1, mi se pare normal sa cerem chirii mai apropiate de cele practicate pe piata, atat timp cat vor mai sta acolo, cateva luni", a spus Bolojan.

NOTIFICARE. Joi seara, secretarul general al Guvernului declarase ca acele contracte ale chiriasilor din casele RAA-PPS, care expira in urmatoarele luni, vor fi prelungite doar pana la jumatatea anului, urmare a deciziei Curtii Constitutionale, interval in care fostii demnitari vor fi notificati asupra faptului ca trebuie sa paraseasca imobilele.Fosti si actuali demnitari, fundatii, societati comerciale, partide, dar si alte persoane fizice, printre care sportivi si artisti, ocupa 559 de imobile ale RA-PPS, pentru care platesc chirii lunare cuprinse intre 62 si 1.000 lei, in functie de suprafata disponibila. Demnitarii ocupa apartamente in suprafata totala de pana la 448 de metri patrati, la care se adauga alte cateva zeci de metri patrati de teren. Chiria pentru locuintele de serviciu si de protocol, amplasate in zone centrale ale Capitalei, este de un euro/metru patrat.

Tariful de baza lunar al chiriei pentru aceste locuinte este raportat, conform unei HG din martie 2007.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.