Corespondenta din Granada
Cazurile Mailat in Italia si Nokia in Germania sunt varfuri de iceberg care ajung in presa dintr-un motiv sau altul. Dar ce li se intampla romanilor a caror grija o poarta toti alesii nostri? Presedintele e cu gandu

Corespondenta din Granada
Cazurile Mailat in Italia si Nokia in Germania sunt varfuri de iceberg care ajung in presa dintr-un motiv sau altul. Dar ce li se intampla romanilor a caror grija o poarta toti alesii nostri? Presedintele e cu gandul la ei chiar si pe 31 decembrie, la 23:59:50 h, ministrii ii caineaza ori ii lauda ca urca economia romaneasca pan' la cer, parlamentarii-si pierd noptile framantandu-se din pricina lor (dat pentru care recupereaza-n plen).

Zilele trecute a fost depus un denunt la Garda Civila din Posadas, in care erau implicati si 5 imigranti romani. Dar nu ca acuzati, ci ca victime. Si asta nu e o exceptie, cum s-ar putea crede. Romanii sunt de multe ori agresati si nu intotdeauna inainteaza plangeri, insa se mai gasesc si astfel de cazuri, cum ar fi cel de la sfarsitul lunii ianuarie. Tocmai la sfarsitul anului 2007, un culegator de masline roman s-a ales cu o fractura de brat dupa ce a fost batut cu o bara de fier de catre doi tineri (dintre care un minor). Acestia au fost deranjati de faptul ca cei trei romani care mergeau pe strada au aratat cu degetul spre masina in care se aflau. S-au dat jos si i-au atacat pe cei trei romani, dupa care au aruncat bara intr.-un rau. Au fost arestati, dar eliberati ulterior.

Saptamana aceasta , in Cordoba a avut loc un alt incident. Un copil de 11 ani care statea in fata casei sale a vazut o masina oprind in apropiere, in care se aflau niste persoane care “se uitau urat”. Din Rover a coborat un adult de vreo 40 de ani si s-a dus catre el, cu intentia de a-l intreba despre un atelier care s-ar afla prin preajma. Copilul s-a speriat si a fugit la unchiul sau, care locuia alaturi, spunandu-i ca niste straini incercasera sa-l rapeasca. Intre timp romanii ajunsesera la atelier, fara sa stie ca pornisera dupa ei rude ale baiatului si vecini, in jur de 20 de persoane.

Marin Stanciu (foto), unul dintre imigranti, s-a dus la politie cu certificatul medical in care erau detaliate leziunile provocate la cap, pe spate si pe fata. Romanii lucrau la culesul de portocale si locuiau intr.-un sat din apropiere. In masina lor se aflau doi adulti si patru minori, dintre care un copil de doi ani si jumatate. Agentul Politiei Locale din Guadalcazar care a ajuns primul la locul in care erau retinuti presupusii rapitori a recunoscut ca acestia au fost loviti chiar si in fata lui de cateva ori, pana sa vina echipajul Garrís Civile si a declarat ca: “Am incercat sa-i opresc, dar n-am putut. Le-am zis sa nu-i mai bata. Ma simteam foarte rau, era un lucru foarte nedrept.”

Subdelegatul Guvernului in Cordoba, Jesus Maria Ruiz, a indemnat la calmarea spiritelor dupa psihoza declansata in urma rapirii unei fetite in Huelva, inreginstrandu-se multe alarme false de genul asta. Totusi poate nu toate s-au terminat cu bataia...

Dupa ce la televiziunea publica spaniola au aparut informatii conform carora romanii si in general hotii din estul Europei sunt pregatiti militar, nu-mi mai ramane decat sa sper ca la urmatoarea parada de 1 Decembrie vor defila mandri si periculosii delincventi mioritici!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.