Traim in Romania, tara tuturor posibilitatilor,da ati inteles bine, acum Romania este tara tuturor posibilitatilor, dar sa ajung sa fiu amendata cu 5oo Ron fara sac omit nici o infractiune mi se pare inadmisibil. Dar sa va povestesc ce poate pati un

Traim in Romania, tara tuturor posibilitatilor,da ati inteles bine, acum Romania este tara tuturor posibilitatilor, dar sa ajung sa fiu amendata cu 5oo Ron fara sac omit nici o infractiune mi se pare inadmisibil. Dar sa va povestesc ce poate pati un cetatean al Romaniei de azi.

1.11.2007 ploua marunt, o zi rece. Dupa o zi nu foarte incarcata ajung acasa, imi propun sa fac un dus fierbinte pentru ca apoi, sa citesc o documentatie in fotoliul meu preferat.

Dupa cateva minute sub dus, suna soneria,va imaginati ce reactie am avut, nu stiam ce sa fac, insa dupa cateva secunde iau hotararea sa-mi continui dusul.Ce parere aveti, credeti ca persoana care suna a plecat?

Fireste ca nu. Imi pun un prosop in cap, trag ceva pe mine si ies sa vad cine era la poarta casei mele. POLITIA COMUNITARA!!!! Erau deja vizibil irirtati de faptul ca iesisem cu o asemenea intarziere, probabil ca, as fi avut aceeasi mina daca cineva m-ar fi tinut la poarta pe o asemena vreme.

Dintr-o scurta discutie inteleg ca, la o adresa alaturata casei in care locuiesc este depozitat 'un numar de 5 saci cu deseuri de materiale de constructii'.Si prin urmare imi dau amenda, deoarece au informatii ca eu as fi depozitat deseurile respective.

Stati putin,le-am spus,azi este ziua in care, firma de salubritate ridica gunoiul menajer, prin urmare toata lumea isi scoate tomberonul in starada, ceea ce facusem si noi locatarii de la aceasta adresa. Este adevarat ca periodic la adresa din imediata vecinatate a casei mele ,apar tot felu de deseuri, de la televizoare, calculatoare,mobila si altele dar nu detin informatii despre cei care le depoziteaza acolo.

Si ce daca!!!!Mi se cere actul de identitate,si eu ,imi fac datoria de cetatean si ma legitimez.Ce credeti ca se intampla dupa acest episode?Imi iau CI si fara am spune nici un cuvant,pleaca la 200 de m de casa in care locuisc,pentru ca acolo aveau masina parcata.Va imaginati cum eu, cu prosopul in cap, abia iesita de la dus plec pe strada in urmarirea domnilor politisti comunitari, nu intelegeam nimic, de ce mi s-a confiscat CI?

Cei trei domni s-au suit in masina cu insemnele politiei comunitare, au deschis o agenda si au notat datele mele personale.

In acest timp ,ingetata si consternata, imi amintesc ca am o cunostinta care lucreaza in politia comunitara.Imi scot mobilul si o sun.Ii cer detalii despre modul in care poti fi amendat fara sa faci nimic, ea ma intreaba daca m-au gasit facand ceva de genul faptelor pt care sunt incriminate,sau daca cineva sustine ca m-a vazut facand asa ceva,ii raspund ca nici una din variante nu este adevarata, atunci ea a dorit sa vorbeasca cu ei,l-am rugat pe unul dintre ei sa discute cu respective mea cunostinta,fapt care s-a si intamplat. In secunda urmatoare am auzint-o tipand la domnul politist comunitar( de faceti asemenea abuzuri?),omul s-a schimbat la fata si dupa un schimb de replica a inchis telefonul.

Dupa acest episode,mi-au inapoiat CI si au plecat.

Am ajuns in casa dupa 3 ore de stat in ploaie si frig,bulversata de tot ce se intamplase.

Si uite cum dupa vreo 2 saptamani ma trezesc cu process verbal in care mi se stabilea o amenda de 500 Ron. Asta nu este tot,in respectivul process verbal am aconstatat dupa cateva verificari ca, martor era unul dintre domnii politisti comunitari care venisera in ziua respectiva la “constatare”, iar fotografia in care s-ar fi vazut clar ca deseurile erau la o alta adresa a fost taiata in partea de sus,deoarece pe gardul respectiv(langa care erau sacii cu deseuri) era inscriptionat numele strazii, total diferit de cel pe care locuiesc eu.

Concluzii: deseurile nu erau pe terenul afrent adresi mele, nu exista nici un martor care sa sustina acest lucru, nu am fost surprinsa in timp ce as fi depozitat acele desuri si cu toate acestea am fost amendata( probabil pentru faptul ca au stat in ploaie cat eu am terminat dusul).

Drep urmare am facut contestatie la respectivul proces verbal si astept verdictul instantelor judecatoresti.Intre timp am primit citatie de la Judecatorie,insotita de o intampinare a serviciului juridic ,contencios, in care o doamna jurist, distorsioneaza si acel process verbal si scrie “A FOST DEPISTATA IN TIMP CE ABANDONA UN NUMAR DE ...” Formulare cu totul eronata,nici chiar domnul agent care a completat pv nu a putut sa scrie asa ceva, pentru ca stia foarte bine ca au asteptat in strada o buna perioada de timp pana am iesit, in nici un caz a facut afirmatia ca m-ar fi surprins in timp ce depozitam deseurile.Motiv pentru care am telefonat la serviciul juridic sa cer socoteala doamnei respective pentru formularea ,pe care o gasesc injusta ca defapt tot acest circ de doi lei. Ba mai mult la citatia respective erau atasate 2 fotagrafii ,deasupra carora scrie fara pic de realism:”....privind depozitarea ...,situate pe strada x, nr00” ,afirmatie total gresita(este o alta stada si un alt numar),din care se vede clar reaua vointa a celor care au intocmit aceasta intampinare catre Judecatorie. Consider ca este o inscenare,si am sa fac tot ce este posibil sa demasc acest joc lipsit de moralitate al caror motive mie personal imi scapa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.