IN AER - Oana si cele trei paharele
Pastile pentru dormit, diverse pilule pentru anxietate, hidratare cu tarie... Iata cateva remedii pentru VIP-urile care se tem sa fie cu capu-n nori (si cu trupu-n avion). Eficienta? Variabila, de la
IN AER - Oana si cele trei paharele
Pastile pentru dormit, diverse pilule pentru anxietate, hidratare cu tarie... Iata cateva remedii pentru VIP-urile care se tem sa fie cu capu-n nori (si cu trupu-n avion). Eficienta? Variabila, de la caz la caz... Cand trebuie sa calato­reasca prin aer, Oana Zavoranu este terorizata de-a binelea. “Mi-e o frica teribila de avion. Ma crispez toata si ma tin strans cu mainile de scaun de la decolare si pana la aterizare. Inne­bunesc atunci cand nu mai simt pamantul sub pi­cioare.” Ce-o sperie in asa hal? Posibilitatea de a se intampla ceva de natura tehnica. “Daca se strica motorul? Daca nu merge bine vreo componenta? Daca nu e destul combustibil?” iata intrebari ce-o chinuiesc amarnic pe Oana. “Intru in panica mai ales cand sunt goluri de aer. Ultima data am plans. Nimic nu ma poate linisti, nici macar stewardesele, care, foarte dragute, ma asigura ca nu este nici o problema.” TERAPIE CU TARIE. In lupta cu “balaurul” fobiei de avion, Oana a incercat sa se trateze cu hapuri de toate soiurile. “Am luat pilule contra anxietatii, am inghitit chiar si pastile pentru somn, dar nu si-au facut efectul. Eram prea tensionata si am ramas treaza.” Viitorul pare insa promitator. “Cred ca o sa urmez exemplul unei prietene, care mi-a zis ca remediul ei este sa dea pe gat doua-trei paharele de whiskey inainte de decolare. Desi eu nu beau, m-ar tenta acest procedeu. Amica mea zice ca-i o metoda foarte eficienta.” Numai sa nu ajunga sa-i placa Oanei prea mult... zborul cu avionul. ANULARE. O alta “tematoare” este Ileana Ciuculete. “Inainte de '89 zburam des cu avionul. Uneori stateam chiar in cabina si le cantam pilotilor. Dar vazand cate accidente si atentate se intampla, am renuntat sa ma mai deplasez asa. Si zau daca-mi pare rau! Mie nu-mi place sa depind de nimic. Cu masina mea am libertate, pot sa fac ce vreau, opresc cand vreau, ies, ma mai dezmortesc.” Acum trei ani, solista trebuia sa plece in Grecia, intr-un turneu, alaturi de Elena Meriso­reanu. “Cu doua zile inainte de plecare, am intrebat-o: la ce ora avem trenul? Care tren, ca mergem cu avionul!, a spus Elena. Apai, daca-i asa, eu nu mai vin!, am zis hota­rata. Dupa putin timp de gandire, Elena mi-a urmat exemplul.” Fuego a vi­zitat America abia la sfarsitul anului trecut. Motivul? “Mi-e o frica teribila de avion. Din fericire, iubita mea a gasit solutia. M-a indopat cu somnifere, asa ca n-am stiut de mine pana cand am ajuns acolo”, incheie, multumit, interpretul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.