>> Proiectul transfrontalier "Traditii si obiceiuri pe ambele maluri ale Prutului inferior" costa 54.660 de euro.
Centrul cultural "Dunarea de Jos" Galati a lansat miercuri proiectul transfrontalier "Traditii si obiceiuri pe ambele maluri ale Pr
>> Proiectul transfrontalier "Traditii si obiceiuri pe ambele maluri ale Prutului inferior" costa 54.660 de euro.
Centrul cultural "Dunarea de Jos" Galati a lansat miercuri proiectul transfrontalier "Traditii si obiceiuri pe ambele maluri ale Prutului inferior". Proiectul, in valoare de 54.660 de euro, dintre care 5.500 de euro cofinantare prin Consiliul Judetean Galati, este finantat prin Programul de Vecinatate Romania - Moldova 2004-2006, Prioritatea 2: Actiuni "people to people" FCPM si se deruleaza in perioada decembrie 2007-septembrie 2008. Potrivit directorului Centrului Cultural "Dunarea de Jos" Galati, Razvan Avram, proiectul vizeaza realizarea unui schimb de experienta la nivelul specialistilor din judetul Galati si raionul Cahul din Republica Moldova, care activeaza in domeniul cercetarii etnografice si in sfera promovarii valorilor folclorice autentice. Specialisti din doua importante institutii de cultura - Centrul Cultural "Dunarea de Jos" Galati si Sectia Raionala de Cultura Cahul - vor participa, in comun, la activitati de identificare a obiectivelor etnografice, de reconstituire a obiceiurilor locale, de culegere si prelucrare a materialelor etnografice cu specific local la nivelul a sase localitati rurale reprezentative din punct de vedere etnografic, cate trei din fiecare dintre cele doua regiuni partenere.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.