Ancheta declansata de DNA a facut ca Dinamo sa ridice pentru prima oara problema TVA-ului in cazul unui transfer. Faptul ca nu a dorit sa plateasca 900.000 de euro a fost la un pas de a duce la ratarea celui mai mare transfer extern din istoria Ligi
Ancheta declansata de DNA a facut ca Dinamo sa ridice pentru prima oara problema TVA-ului in cazul unui transfer. Faptul ca nu a dorit sa plateasca 900.000 de euro a fost la un pas de a duce la ratarea celui mai mare transfer extern din istoria Ligii I.

Transferul dinamovistului Radu Stefan la Lazio Roma a fost la un pas de a nu se mai perfecta din cauza taxei pe valoarea adaugata, care se ridica la 900.000 de euro in acest caz. Mai exact, italienii nu au dorit initial sa achite aceasta suma care reprezenta taxele catre stat deoarece tranzactia ar fi urcat de la 4.500.000 la 5.400.000 de euro. Oficialii „cainilor” n-au cedat deloc si, in cele din urma, au reusit sa-i convinga pe romani sa suporte aceste cheltuieli. Primul care a anuntat incheierea negocierilor a fost, nu-i de mirare, vicepresedintele Vasile Turcu. „Ne-am pus de acord si am semnat contractul. A fost o negociere foarte dura, dar e normal pentru ca e cel mai mare contract. Cei de la Lazio il cunosc foarte bine si nu au fost probleme legate de salariul lui sau contractul lui. Suntem mandri ca s-a realizat cel mai mare contract al tuturor timpurilor. El este imprumutat pana in vara pentru 1.190.000 de euro, plus TVA, iar tot contractul este de 5.400.000 de euro, cea mai mare suma platita pe un jucator roman din 1990 pana astazi. A meritat suma asta, pentru ca el este un mare caracter si cred ca va ajunge un mare jucator, va avea un cuvant de spus in fotbalul european.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.