O eventuala schimbare a sistemului politic ar putea duce la convocarea unui congres extraordinar al UDMR, afirma presedintele UDMR, Marko Bela.

Intrebat despre avertismentul senatorului Eckstein Kovacs Peter, potrivit caruia UDMR nere

O eventuala schimbare a sistemului politic ar putea duce la convocarea unui congres extraordinar al UDMR, afirma presedintele UDMR, Marko Bela.

Intrebat despre avertismentul senatorului Eckstein Kovacs Peter, potrivit caruia UDMR nereformata ar putea pierde la urmatoarele alegeri, presedintele Uniunii, Marko Berla, a declarat ca senatorul a avut intotdeauna astfel de aprecieri. "UDMR, in primul rand, nu este un partid, nici nu cred c-ar trebui sa devenim. Reforma nu este un act singular UDMR. Noi trebuie sa fim in permanenta reforma, prin promovarea tinerilor. Putem vorbi de un eventual congres UDMR daca se schimba sistemul electoral. Eventual o astfel de schimbare ar putea face necesar un congres. Eckstein intotdeauna a apreciat asa: si acum un an, si acum doi ani", a spus Marko Bela citat de Mediafax.

PROPUNERE. Senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs anunta recent ca va propune la Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU) al UDMR, convocarea unui Congres extraordinar al Uniunii si restructurarea acestei formatiuni politice. Eckstein a avertizat saptamana trecuta intr-o conferinta de presa ca UDMR, in actuala forma de organizare, nu va avea succes la alegerile parlamentare. "La alegerile parlamentare, cu aceasta forma de organizare in care suntem in momentul de fata, cu acest partid concurent, UCM, cu numarul de voturi pe care l-am luat la Parlamentul European, nu putem sa avem succes, este clar. Trebuie sa miscam, trebuie regandita structura UDMR, trebuie adoptat un nou statut, sa mai deschidem portile si pentru altii, sa aducem fete credibile in Uniune", a afirmat senatorul UDMR. In opinia acestuia, "este absolut necesar sa fie un congres al UDMR dupa alegerile locale, sa lasam si un timp suficient sa ne pregatim de parlamentare". Urmatorul congres la termen al UDMR ar trebui sa aiba loc in 2009.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.