REMEDIU - Vitamina C stimuleaza imunitatea
Suntem in sezonul gripei, sezonul in care ar trebui sa ne activam imunitatea. O solutie o reprezinta macesele, una dintre cele mai bune surse de vitamina C: 1.500 mg/100 g.

Autoritati

REMEDIU - Vitamina C stimuleaza imunitatea
Suntem in sezonul gripei, sezonul in care ar trebui sa ne activam imunitatea. O solutie o reprezinta macesele, una dintre cele mai bune surse de vitamina C: 1.500 mg/100 g.

Autoritatile anunta ca, pentru moment, gripa evolueaza in focare izolate. Bineinteles, cea mai buna masura de prevenire a gripei este vaccinul antigripal. Dar fitoterapeutii ne recomanda si o cura cu macese pentru stimularea sistemului natural de aparare a organismului. Cura cu macese dureaza doua saptamani, timp in care e bine sa bem cate doua-trei cani cu ceai pe zi. Totusi, in cazul ceaiului, vitamina C poate fi distrusa prin fierbere, ceea ce nu se intampla in cazul pulberii din macese uscate. Pulberea pastreaza vitamina C de care avem atata nevoie in sezonul rece, pentru a ne proteja de infectiile respiratorii. Pulberea de macese se administreaza cu putina apa, in doze de cate o jumatate de lingurita de trei-patru ori pe zi, intre mese.

Dr Larisa Ionescu-Calinesti, medic primar medicina interna cu competenta in apifitoterapie, de la Institutul National pentru Medicina Complementara si Alternativa, ne recomanda sa asociem macesele cu uleiul de catina, propolis, polen si miere. Acest amestec contine nu numai vitamina C, ci si vitaminele A, E, B1, B2, K, PP, microelemente (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier) necesare in sezonul rece.

DOZA ZILNICA. Frecventa crescuta a infectiilor respiratorii in lunile de iarna creste necesarul de vitamina C. Doza zilnica recomandata de vitamina C este de 60-70 mg, in lunile de iarna, aceasta doza trebuie suplimentata. In afara de macese, alte surse de vitamina C sunt: catina - 1.000 mg vitamina C/100 g, kiwi - 90 mg, varza rosie - 55 mg, portocalele - 50 mg, grepfrut - 40 mg.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.