Plecati in week-end la Venetia? Atunci e bine sa cunoasteti cateva repere culturale ale Cetatii lagunare, in Carnaval.
Sambata, “gandul” este “vedeta” festivalului. In Piata San Marco va avea loc “Cortegiul Marii
Plecati in week-end la Venetia? Atunci e bine sa cunoasteti cateva repere culturale ale Cetatii lagunare, in Carnaval.
Sambata, “gandul” este “vedeta” festivalului. In Piata San Marco va avea loc “Cortegiul Mariilor”, conform unei vechi traditii venetiene. Regina zilei va fi nimeni alta decat frumoasa actrita Ornella Mutti. Sa trecem in revista si “cele cinci simturi” - va reamintim ca aceasta este tema Carnavalului 2008.
“Auzul” - la Pavilionul Italiei, va avea loc spectacolul de divertisment care deschide “Carnavalul” - “Sensation opening party”.
“Vazul” - pe Podul Rialto, spectacolul de rock alternativ “La notte della tempesta”.
“Gustul” - pe Via Nova, stand gastronomic. Majoritatea localurilor din Cannaregio servesc un meniu special creat pentru acest carnaval.
“Simsul tactil” - la Venice Jazz Club, are loc “Maschera Farsa Folia”, o demonstratie a unor cunoscuti mesteri de masti. Totodata, la Teatrul La Fenice, se va juca “La rondine”, comedie lirica de Puccini.
Romania, invitatul de onoare din acest an, va incheia seara cu un concert in Piata San Marco, sustinut de Orchestra de camera “Filarmonia”.
Duminica, 27 ianuarie, tara noastra nu va fi prezenta cu activitati culturale speciale, in schimb turistii care se vor afla in Piata San Marco vor putea urmari, in cadrul proiectului “Gandul”, mai intai Cortegiul istoric al Dogelui, apoi Zborul ingerului si spectacolele de prezentare a Carnavalului istoric: “Sensation fantasy” si “Tesoro”.
“Auzul” ­ in cartierul Castello ­ spectacol de muzica celtica.
“Vazul” ­ in cartierul Cannaregio, sunteti invitati la o sarbatoare venetiana cu itinerarii gastronomice.
“Simtul tactil” ­ in cartierul Dorsoduro, spectacolul de divertisment “Carnaval pe intineric”, iar la sala Junghans, “Arllecchino - Commedia dell'Arte”.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.