Cardurile de credit "Gold" ofera servicii suplimentare (medicale, juridice, turistice), asigurari la pachet si plafon de creditare de zeci de mii de euro.
Doar cei cu "sange albastru" (venituri de peste 3.000 lei) sunt eligibili. In plus, taxel
Cardurile de credit "Gold" ofera servicii suplimentare (medicale, juridice, turistice), asigurari la pachet si plafon de creditare de zeci de mii de euro.
Doar cei cu "sange albastru" (venituri de peste 3.000 lei) sunt eligibili. In plus, taxele de emitere si administrare sunt mai mari decat in cazul cardurilor standard.

Pentru a intra in posesia unui card American Expres Gold de la Bancpost trebuie sa ai venituri lunare nete de minimum 3000 lei. Cumparaturile de valoare achizitionate cu acesta beneficiaza de asigurare in cazul furtului sau deteriorarii, astfel incat banii pot fi recuperati total sau partial. Ai de asemenea discounturi la comerciantii-partener si oferte generoase de vacanta, cu tarife reduse la mai multe hoteluri. Limita de creditare oscileaza intre 9.000-75.000 lei, in functie de venituri, taxa anuala de administrare este de 360 lei, emiterea costa 75 lei, iar perioada de gratie este de 55 zile. Pentru sumele utilizate dobanda, de 24,9%, iar in cazul retragerii de numerar de la bancomat platiti un comision de 2,5%-3,5%. Banca dispune si de o varianta Gold emisa sub sigla Visa, unde limita de creditare este de 60.000 lei, iar suma minima de platit lunare de 2,5%. Posesorii beneficiaza de asistenta medicala, legala si de calatorie, eliberari de numerar in caz de urgenta (pana la 2000 dolari in cazul pierderii cardului). Pentru emiterea unui card suplimentar platiti 150 lei pe an. Comisioanele de retragere sunt mai mici in acest caz: 1% in tara si 2% in strainatate.
BCR are un card de credit in euro emis sub sigla Mastercard si destinat celor cu venituri de minimum 1000 euro sau care detin certificate de depozit de 20.000 euro. Perioada de gratie este de 50 de zile iar dobanda anuala de 10,5%. Plafonul de creditare ajunge pana la 100.000 euro, dar pentru tot ce trece de 25.000 euro sunt necesare garantii reale imobiliare. Posesorii au incluse servicii de asistenta pe timpul calatoriei (recuperarea bagajelor pierdute, expedierea/inlocuirea unor obiecte de uz personal), asistenta medicala (acordarea unor avansuri pentru cheltuielile medicale, repatrierea dupa tratament sau Doamne Fereste! repatrierea ramasitelor pamantesti), asistenta legala (plata cheltuielilor de judecata, achitarea cautiunii), rezervari de bilete la spectacole etc. Cardul Gold emis de Raiffeisen Bank ofera o limita de creditare de maximum 40.000 lei, o perioada de gratie de 56 zile si o dobanda piperata, de 28%. Comisionul de administrare anuala este de 150 lei, iar titularul beneficiaza de servicii de asigurare multiple (in cazul anularii sau intarzierii calatoriei, pierderea bagajelor, raspundere civila, accident, acoperirea cheltuielilor de judecata). Banca Transilvania are pana la 31 martie o promotie pentru cardul sau Visa Gold, in cadrul careia cei interesati sunt admisi si cu un venit lunar de 1.000 euro, cu 500 euro mai putin decat inainte. Pe langa serviciile de asistenta uzuale, cardul ofera acces gratuit pentru posesor si inca o persoana la Salonul Business Class din Aeroportul Henri Coanda si o perioada de gratie de 55 de zile.

1.000
de euro reprezinta venitul minim de care trebuie sa dispuneti pentru a beneficia de un card Mastercard Gold de la BCR


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.