Liderul libanez Walid Joumblatt si-a exprimat ingrijorarea fata de posibile pregatiri ale liderului miscarii siite Hezbollah, Hassan Nasrallah, pentru un nou razboi impotriva Israelului, potrivit unui interviu difuzat de televiziunea Al-Arabiya, rel
Liderul libanez Walid Joumblatt si-a exprimat ingrijorarea fata de posibile pregatiri ale liderului miscarii siite Hezbollah, Hassan Nasrallah, pentru un nou razboi impotriva Israelului, potrivit unui interviu difuzat de televiziunea Al-Arabiya, relateaza AFP. Va pregatiti pentru un nou razboi? Cand vorbiti de fragmente de trupuri, vreti sa spuneti ca urmeaza un nou razboi?“, se intreaba unul dintre membrii majoritatii parlamentare antisiriene, adresandu-se liderului miscarii islamiste, care conduce opozitia libaneza sprijinita de Damasc si Teheran.

La 19 ianuarie, Hassan Nasrallah a afirmat ca este in posesia unor fragmente de trupuri ale soldatilor israelieni ucisi in timpul razboiului din 2006. „Teama este ca ar exista (...) pregatiri pentru un nou razboi, poate similar celui din 2006, conform unor actiuni (preventive)“, a declarat acesta. Capturarea de catre Hezbollah a doi soldati israelieni in iulie 2006 a generat un conflict de 34 de zile soldat cu moartea a peste 1.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.