Opozitia prorusa a blocat vineri activitatea parlamentului, pentru a protesta fata de decizia liderilor de la Kiev de a cere alaturarea la Planul de actiune in vederea aderarii la NATO. Presedintele Viktor Iuscenko, premierul Iulia Timosenko si prese
Opozitia prorusa a blocat vineri activitatea parlamentului, pentru a protesta fata de decizia liderilor de la Kiev de a cere alaturarea la Planul de actiune in vederea aderarii la NATO. Presedintele Viktor Iuscenko, premierul Iulia Timosenko si presedintele parlamentului au semnat o scrisoare comuna prin care cereau alaturarea la plan. Cel mai probabil, NATO va accepta aceasta cerere la summitul ce va avea loc la inceputul lui aprilie, la Bucuresti. Aproximativ 20 de deputati prorusi din Partidul Regiunilor au blocat tribuna parlamentara pentru a-l impiedica pe presedintele parlamentului, Arseni Iateniuk, sa deschida sedinta.

In fata parlamentului si a presedintiei se adunasera mai multe sute de partizani prorusi, ca urmare a apelului lansat de opozitie. Protestatarii afisau banderole cu texte ca "Afara NATO", "Nu vom lasa NATO la Marea Neagra si in Carpati" si "Alaturi de Rusia pentru totdeauna". Majoritatea ucrainenilor, 53%, se opun aderarii Ucrainei la NATO, iar 49% se opun si aderarii la Planul de actiune, conform unui sondaj realizat in luna decembrie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.