Trei dintre cei cinci bihoreni care au plecat sa escaladeze cel mai inalt varf muntos din America de Sud si-au indeplinit misiunea. Szokolszky Istvan, Szabo Levente si Csaki Karoly au reusit sa atinga varful Aconcagua, de 6.962 m (Argentina), in dim
Trei dintre cei cinci bihoreni care au plecat sa escaladeze cel mai inalt varf muntos din America de Sud si-au indeplinit misiunea. Szokolszky Istvan, Szabo Levente si Csaki Karoly au reusit sa atinga varful Aconcagua, de 6.962 m (Argentina), in dimineata zilei de duminica. "Din pacate, doi dintre colegi au fost nevoiti sa abandoneze. Conditiile meteo au fost ok, dar inca dinainte sa inceapa urcarea, Pinter Istvan, coordonatorul tehnic al expeditiei, nu a putut sa faca aclimatizarea. Csaki Istvan a fost nevoit sa abandoneze, chiar sub varf, cu 250 de metri, din cauza ca i-a amortit bratul stang", a declarat Adrian Marin, purtatorul de cuvant al Serviciului de Salvamot Bihor.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.