Romanii au ajuns, in sfarsit, la un sfert din puterea de cumparare a austriecilor. Potrivit unui studiu Regiodata, Romania a atins, la nivel de gospodarii, 23,7% din puterea de cumparare a Austriei. Studiul releva ca puterea de cumparare in Europa a
Romanii au ajuns, in sfarsit, la un sfert din puterea de cumparare a austriecilor. Potrivit unui studiu Regiodata, Romania a atins, la nivel de gospodarii, 23,7% din puterea de cumparare a Austriei. Studiul releva ca puterea de cumparare in Europa a crescut cu 400 de euro pe gospodarie, dar nu-i vom ajunge pe austrieci - chiar daca ar sta pe loc - decat peste zeci de ani. Romania este plasata la mijlocul clasamentului puterii de cumparare. Cel mai bine stau slovenii, cu 80% din puterea de cumparare a austriecilor, urmati de cehi, unguri, slovaci, croati si polonezi, cu peste 40%. "Grupa infrantilor", zice studiul, ii grupeaza pe sarbi, macedoneni, bosniaci si albanezi, cu o putere de cumparare de doar cateva procente.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.