Novak Djokovic s-a calificat in finala turneului de Grand Slam de la Melbourne, dupa ce l-a eliminat in semifinale pe numarul 1 ATP, elvetianul Roger Federer.

Editia din acest an a Openului Australiei are parte de o finala inedita: sir
Novak Djokovic s-a calificat in finala turneului de Grand Slam de la Melbourne, dupa ce l-a eliminat in semifinale pe numarul 1 ATP, elvetianul Roger Federer.

Editia din acest an a Openului Australiei are parte de o finala inedita: sirbul Novak Djokovic il va infrunta, duminica (ora 10.30, in direct la Eurosport), pe francezul Jo Wilfried Tsonga. La doar 20 de ani, Djokovic ajunge pentru a doua oara intr-o finala a unui turneu de Grand Slam, dupa cea de anul trecut de la US Open, si pare ca nimeni nu-i mai poate spulbera visul de a cuceri un trofeu major, dupa ce, in semifinale, l-a umilit pe numarul unu mondial, elvetianul Roger Federer, invingindu-l in trei seturi: 7-5, 6-3, 7-6. Victoria din semifinale poate fi considerata si o revansa in fata lui Federer, cel care-l invinsese in ultimul act al turneului din Statele Unite. "Este incredibil. Nici nu pot descrie ce simt in acest moment: am reusit sa-l inving pe numarul unu in lume. Este extrem de greu sa joci in fata unui adversar ca Federer, care domina orice suprafata. Astazi insa, in cele mai importante momente ale meciului, am reusit sa joc cel mai bun tenis al meu. Doar asa am putut sa cistig", a declarat Djokovic.

Ceea ce nu reusise sirbul Janko Tipsarevic in turul trei, cind s-a inclinat greu in fata elvetianului, scor 7-6, 6-7, 7-5, 1-6, 8-10, a "finalizat" compatriotul sau, Novak Djokovic. Federer, care nu-si va putea apara titlul cucerit anul trecut la Melbourne, nu mai pierduse intr-o semifinala a unui turneu major din 2005, la Roland Garros. "Am fost prea lent. In plus, Djokovic a servit foarte bine in momentele importante, ceea ce nu a fost si cazul meu", a spus elvetianul.

Inceputul de an i-a priit sirbului Djokovic, care a ajuns in finala de la Australian Open fara sa piarda nici un set. Si asta chiar daca i-a avut ca adversari pe Benjamin Becker, Simone Bolelli, Sam Querrey, Lleyton Hewitt sau pe David Ferrer.

De partea cealalta, Tsonga, un anonim pina anul trecut, a reusit sa trimita acasa jucatori mult mai bine clasati decit el: Andy Murray, Richard Gasquet, Mihail Iujnii si Rafael Nadal. Pina in prezent, Novak si Tsonga nu s-au infruntat niciodata in circuitul ATP. Sirbul are in palmares 7 titluri, iar francezul nu a cistigat inca nici un turneu la simplu, dar a inregistrat doua succese la dublu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.