Citat pentru saptamana viitoare la DNA, ministrul Muncii, Paul Pacuraru (foto), sustine in continuare ca este nevinovat si declara ca acuzatia care practic i se aduce in dosarul privind savasirea infractiunii de luare de mita este aceea de "aprobar

Citat pentru saptamana viitoare la DNA, ministrul Muncii, Paul Pacuraru (foto), sustine in continuare ca este nevinovat si declara ca acuzatia care practic i se aduce in dosarul privind savasirea infractiunii de luare de mita este aceea de "aprobare tacita" a unor posibile servicii oferite de liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega.

Pacuraru a declarat ieri ca a vazut referatul procurorului prin care cerea Presedintiei avizul pentru inceperea urmarii penale, spunand ca acesta nu contine nimic incriminator la adresa sa. Ministrul liberal a precizat ca singura acuzatie care i se aduce, aceea de "aprobare tacita", este desprinsa dintr-o inregistrare a unei convorbiri telefonice dintre el si Morega in care liderul liberal gorjean ii spunea: "Cand fiul tau va tece prin Gorj, spune-i sa treaca pe la mine". "Asta este tot ce au si ma acuza de aprobare tacita", a aratat Pacuraru, convins ca in cazul sau este vorba "de coruptie cu fapta zero si prejudiciu zero". Totusi, ministrul a recunoscut ca Morega (pe care l-a numit drept un "guraliv" la telefon) s-ar fi oferit, intr-o convorbire cu fiul sau, sa-l ajute in legatura cu un contract, dar acesta ar fi refuzat politicos oferta, anuntandu-l pe liderul filialei liberale ca respectivul contract a fost castigat deja la licitatie.

"POLITIE POLITICA". Morega a negat si el ieri ca are vreo legatura cu contractele pe care firma fiului ministrului Pacuraru le-a incheiat cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia si cu complexele energetice de la Turceni si Rovinari. Potrivit Mediafax, Morega a aratat ca dosarul in care el si ministrul Muncii sunt cercetati de procurorii anticoruptie nu este decat un dosar al noii "politii politice". "Este inadmisibil sa fabrici minciuni si sa le prezinti ca adevaruri. Consider ca actiunea aceasta este o comanda politica a baietilor destepti pe care i-am impiedicat sa falimenteze mineritul si energia din Gorj, iar noua politie politica nu face prin asta decat sa actioneze pentru a distruge imaginea unor lideri centrali si locali ai PNL", a declarat Morega.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.