Duminica, Pro TV, ora 23.15
"Memento"
Atunci cand un thriller sau un film politist sunt bine scrise si va iau cu ele in interiorul povestii, nelasandu-va nici un moment de pauza si punandu-va la treaba neuronii, nu-i asa ca va simtiti intel
Duminica, Pro TV, ora 23.15
"Memento"
Atunci cand un thriller sau un film politist sunt bine scrise si va iau cu ele in interiorul povestii, nelasandu-va nici un moment de pauza si punandu-va la treaba neuronii, nu-i asa ca va simtiti inteligenti? Asa se intampla cand scenaristul nu da dovada numai de talent, ci si de respect fata de spectator.
Cu "Memento", ne apropiem mult de matematica sau de farmacie - se lucreaza cu cantitati mici, cu informatii in gramajoare infime, totul e calculat la milimetru. si culmea, totul e logic. Asta ne castiga increderea, metru cu metru de pelicula. Regizorul (si scenaristul) Christopher Nolan se afla in 2000 la al doilea film ("Insomnia" e al treilea film al sau). A imaginat o poveste care se/ne intoarce indarat in timp, pe parcursul unei zile, si noi ne intoarcem o data cu eroul, Leonard, a carui memorie se sterge de la o ora la alta, si care incearca sa afle cine i-a ucis sotia. Pana la secventa finala nu putem fi siguri de nimic, dar finalul are sens si asta e foarte bine. Guy Pearce, Carrie-Ann Moss si Joe Pantoliano sunt exacti si, paradoxal, plini de mister.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.