Raiffeisen Capital&Investment a imbunatatit vineri recomandarea pentru actiunile operatorului de transport si sistem Transelectrica, de la "pastreaza" la "cumpara", informeaza Reuters. Actiunile Transelectrica (TEL) sint tranzactionate pe Bursa de Va
Raiffeisen Capital&Investment a imbunatatit vineri recomandarea pentru actiunile operatorului de transport si sistem Transelectrica, de la "pastreaza" la "cumpara", informeaza Reuters. Actiunile Transelectrica (TEL) sint tranzactionate pe Bursa de Valori Bucuresti, la categoria intii. La sedinta de joi, 24 ianuarie, titlurile companiei au inchis la pretul de 32 de lei, in urcare cu 2,56% fata de ziua precedenta. Transelectrica a raportat in primele noua luni ale anului trecut un profit de 32,6 milioane de lei, de peste cinci ori mai mic decit cistigul din perioada similara a anului 2006. La finele lui 2007, compania a rectificat in urcare profitul si veniturile aferente intregului an, noile valori indicind un cistig brut de 75 de milioane de lei, mai mare cu 7% fata de estimarile initiale.

Capitalul transportatorului de energie este controlat de Ministerul Economiei si Finantelor, care detine 73,7% din actiuni, Fondul Proprietatea, cu 13,5% din titluri, si alti actionari, care cumuleaza 12,8%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.