O fetita din Australia a preluat grupa sanguina si sistemul imunitar al donatorului, dupa ce a suferit un transplant de ficat. Demi-Lee Brennan avea noua ani, iar ficatul ei era foarte bolnav. Medicii i-au facut un transplant care a provocat o schim
O fetita din Australia a preluat grupa sanguina si sistemul imunitar al donatorului, dupa ce a suferit un transplant de ficat. Demi-Lee Brennan avea noua ani, iar ficatul ei era foarte bolnav. Medicii i-au facut un transplant care a provocat o schimbare a grupei sanguine, fenomen observat pentru prima oara in lume, au precizat medicii de la un spital pediatric din Sydney. La noua luni dupa transplant, medicii au descoperit ca fata si-a schimbat grupa sanguina din 0 cu RH negativ in grupa 0 cu RH pozitiv, preluand-o pe cea a donatorului sau, un baiat decedat la varsta de 12 ani. Aceasta s-a intamplat din cauza unei migrari a celuleor susa din noul sau ficat in maduva osoasa, care produce celulele sanguine. Fata are in prezent 15 ani iar starea ei de sanatate este buna, a precizat medicul Michael Stormon, care a urmarit evolutia pacientei si care crede ca este singurul caz de acest fel observat in lume. Mama fetei, Kerrie Mills, considera insanatosirea pacientei drept una miraculoasa. Medicii care au tratat-o pe Demi-Lee Brennan cauta sa stabileasca daca cazul poate avea implicatii in chirurgia de transplant, un domeniu unde respingerea organelo r donate este principala problema.

S-a descoperit cea mai indepartata galaxie din Univers


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.