CE a aprobat preluarea Rompetrol Comisia Europeana a aprobat, ieri, preluarea Rompetrol de catre KazMunaiGas, din Kazahstan, dupa ce a constat ca operatiunile din Europa ale celor doua companii sunt complementare si nu vor aparea probleme legat

CE a aprobat preluarea Rompetrol Comisia Europeana a aprobat, ieri, preluarea Rompetrol de catre KazMunaiGas, din Kazahstan, dupa ce a constat ca operatiunile din Europa ale celor doua companii sunt complementare si nu vor aparea probleme legate de concurenta, in urma tranzactiei, transmite Reuters. La sfarsitul lunii august, firma Rompetrol Holding, din Elvetia, controlata de omul de afaceri roman Dinu Patriciu, a incheiat un acord pentru vanzarea catre compania de stat KazMunaiGas a unei participatii de 75% din actiunile The Rompetrol Group, inregistrat in Olanda. ­(Mediafax)

Campionii constructiilor europene Romania a inregistrat in cel de-al treilea trimestru din 2007 o crestere de 37,5% a productiei in sectorul constructiilor, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Aceasta este cel mai mare avans inregistrat in tarile europene, tara noastra fiind urmata de Bulgaria, cu 30%, si Slovenia cu 17%, potrivit datelor Eurostat. Romania a inregistrat de asemenea si cea mai mare crestere a productiei in sectorul constructiilor, 37,5%, in luna septembrie 2007, comparativ cu aceeasi luna din 2006, fiind urmata atunci de Marea Britanie, cu o crestere de 7,7%. (NewsIn)

Fostii proprietari isi primesc despagubirile Fostii proprietari ai imobilelor confiscate de regimul comunist care au optat pentru numerar in locul actiunilor la Fondul Proprietatea vor primi desbagubirile incepand de astazi, a anuntat ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian. Fondul Proprietatea a platit suma corespunzatoare dividendelor aferente actiunilor detinute de statul roman, in valoare de 28.797.328 lei, bani care vor fi folositi pentru despagubirea fostilor proprietari ale caror imobile au fost confiscate de regimul comunist. ­(Mediafax)

CNVM a sanctionat UniCredit tiriac Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a sanctionat cu avertisment UniCredit tiriac Bank, intrucat institutia de credit nu a notificat dobandirea unei participatii de 99,99% din capitalul firmei de brokeraj UniCredit Securities. Sanctiunea a fost determinata de faptul ca institutia de credit nu a notificat in prealabil CNVM cu privire la intentia de dobandire a unei pozitii semnificative in cadrul UniCredit Securities si pentru ca banca nu a supus aprobarii Comisiei aceasta operatiune. (Mediafax)

Investitii Vodafone de 1,5 miliarde de euro Compania Vodafone Romania a investit circa 1,5 miliarde de euro de la lansarea operatiunilor comerciale, in anul 1997, si pana in acest an, a declarat directorul general al operatorului de telefonie mobila, Liliana Solomon. Serviciile de telefonie mobila funizate de Vodafone au fost lansate pe piata romaneasca de compania Mobifon, la 15 aprilie 1997, sub denumirea Connex. Grupul britanic Vodafone a preluat Mobifon in primavara anului 2005. Reprezentantul companiei a mai spus ca o buna parte din sumele alocate pentru investitii sunt indreptate catre partea tehnica a retelei de telefonie mobila.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.