Unsprezece copii sub 10 ani, fortati sa cerseasca pe strazile Londrei, au fost eliberati dupa un raid comun al fortelor de ordine britanice si romånesti. Copiii erau cumparati din Romånia in schimbul unor sume mizere. Ajunsi in Londra, a
Unsprezece copii sub 10 ani, fortati sa cerseasca pe strazile Londrei, au fost eliberati dupa un raid comun al fortelor de ordine britanice si romånesti. Copiii erau cumparati din Romånia in schimbul unor sume mizere. Ajunsi in Londra, acestia deveneau captivii unei retele de crima organizata formata din cetateni romåni. Potrivit politiei, fiecare copil obtine peste 100.000 de lire sterline pe an pentru liderii acestor grupari. Banii adunati sunt trimisi in Romånia, „transformånd satele unde altadata caii si carele erau unicul mijloc de transport in niste locuri cu masini scumpe si case luxoase“, scriu jurnalistii britanici. In jur de 200 de copii romåni care fura pe strazile capitalei Marii Britanii sunt identificati in cadrul unui raid obisnuit al fortelor de ordine londoneze.

Presa din Marea Britanie a relatat ieri pe larg operatiunea Politiei londoneze in urma careia 25 de traficanti romani au fost arestati pentru sclavism infantil. Membrii gruparii actionau cu minori romani spre tari din Europa Occidentala, in special Marea Britanie, in scopul exploatarii prin cersetorie. Membrii retelei sunt implicati si in furtul de date de pe carti de credit si falsificare de carduri bancare, potrivit unui purtator de cuvant al Politiei metropolitane. Raidul, intreprins in colaborare cu forte romanesti in cadrul proiectului Refelex Romania, a vizat cateva proprietati sarace din orasul Slough, comitatul Berkshire. Acestea erau utilizate drept baze pentru operatiunile desfasurate in Londra. Rezultatele „muncii“ micutilor, gasite la fata locului, au fost 7.500 de lire, 60 de telefoane mobile, precum si mai multe carti de credit, potrivit Ministerului roman de Interne. „Micutii priveau cu teroare retinerea 'sefilor>> inainte de a fi preluati de fortele de ordine“, scrie publicatia britanica Daily Mail. Cel mai mic dintre acestia are doar 18 luni si este folosit de o femeie pentru cersit. In prezent, copiii se afla in ingrijirea serviciilor sociale din Slough. „Unii dintre ei ar putea reveni in familiile lor, in Romania. Este o prevedere legala care stipuleaza faptul ca, daca acestia pot fi ingrijiti de familie, ei ar trebui inapoiati“, a declarat directorul Centrului serviciului social din Slough, Nicky Rayner, citat de The Guardian. Potrivit unor informatii, familiile copiilor din Romania sunt platite cu sume cuprinse intre 200 si 400 de euro pentru a renunta la copiii lor. „Se intampla aproape in fiecare mare oras din Marea Britanie, dar si in Spania, Franta si chiar in Canada“, a declarat comandantul operatiunii, Steve Allen, citat de The Times.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.