Presedintele italian, Giorgio Napolitano, a inceput ieri negocieri in vederea gasirii unei iesiri din criza politica, a doua zi dupa caderea premierului Romano Prodi din fruntea coalitiei guvernamentale de centru-stanga, dupa ce a fost dezavuat de Se
Presedintele italian, Giorgio Napolitano, a inceput ieri negocieri in vederea gasirii unei iesiri din criza politica, a doua zi dupa caderea premierului Romano Prodi din fruntea coalitiei guvernamentale de centru-stanga, dupa ce a fost dezavuat de Senat.
Consultarile politice se vor incheia marti, cele mai importante avand loc, luni si marti, cu delegatiile celor patru partide de dreapta si cele doua principale formatiuni de stanga. Urmeaza a se decide intre varianta anticipatelor sau cea a unui guvern de tranzitie.
Dreapta italiana, cu exceptia centristilor din UDC, nici nu vrea sa auda de un guvern de tranzitie, beneficiind in sondaje de un plus de 10-12 puncte asupra stangii. "Acum mergem sa votam, mergem la vot cu actuala lege electorala, fara nici o ezitare", preciza liderul dreptei, Silvio Berlusconi. Stanga, in schimb, este alergica la alegerile anticipate, care - potrivit primarului Romei, Walter Veltroni, liderul marelui partid de centru-stanga PD - "ar arunca tara intr-o situatie dramatica".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.