In spiritul bunelor comedii britanice, nu atat de comedii cat sa ignore problemele sociale (n-ati uitat de "Full Monty" ori de "Calendar Girls", nu-i asa?), filmul lui Sam Garbarski e povestea unei mamaite care ar face orice ca sa-si ajute nepotul bo
In spiritul bunelor comedii britanice, nu atat de comedii cat sa ignore problemele sociale (n-ati uitat de "Full Monty" ori de "Calendar Girls", nu-i asa?), filmul lui Sam Garbarski e povestea unei mamaite care ar face orice ca sa-si ajute nepotul bolnav.
Cum n-are de unde sa mai scoata bani, se angajeaza intr-un sexy club. "Irina Palm" e filmul unei excelente actrite. Cantareata Marianne Faithfull nu e pentru prima oara pe un platou, dar rolul de-aici ii vine manusa. Cu vocea ei lenta (voce reala - am auzit-o la conferinta de presa a filmului, anul trecut la Berlin), bunica Marianne (de fapt, Maggie) iti devine tot mai simpatica pe masura ce inocenta ei se oteleste in fata nevoii de a presta (manual si incognito) la sexy club, pentru nepotelul ce trebuie operat repede. Filmul nu devine nici o clipa vulgar, camera nici nu arata ce n-ar trebui sa arate, totul se desfasoara insa cu o discretie pe muchie. Bunica Maggie are clasa ("Nici nu stiti de ce e in stare o mama pentru copilul ei sau o bunica pentru nepotul ei. Eu stiu", spunea Marianne Faithfull la Berlinala). si curand, micul ei secret va face poc in fata opiniei publice oripilate. Sam Garbarski, regizor si coscenarist (alaturi de Philippe Blasband), isi drapeaza pledoaria pentru iubire in faldurile roz-bombon ale unei comedii neconventionale, suficient de neconventionale cat sa faca in asa fel ca iubirea sa rasara unde nu te astepti si sa vina de la cine nu te astepti. Miki Manojlovic, unul dintre actorii-fetis ai lui Emir Kusturica, face aici un rol pentru care iti vine sa-l iei acasa. Nu cred ca l-ar mai lasa tanti Maggie sa plece, atat de firesc pare cuplul.
"Irina Palm" a intrat ieri pe marile ecrane din Romania.

Romania Libera

Sursa: Romania LiberaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.