Intamplari din Romania, tara mea de glorii, tara mea de dor... In judetul Constanta, hotii s-au prins si ei ca banii trebuie luati gramada. Saptamana aceasta s-au furat doua case de bani. Prima, acolo unde este cea mai mare densitate de hoti pe met

Intamplari din Romania, tara mea de glorii, tara mea de dor... In judetul Constanta, hotii s-au prins si ei ca banii trebuie luati gramada. Saptamana aceasta s-au furat doua case de bani. Prima, acolo unde este cea mai mare densitate de hoti pe metru patrat din tara - localitatea Poarta Alba, celebra pentru puscaria de legenda. Hotii au saltat casa de bani a Oficiului Postal. Prada dezamagitoare - doar 1.000 de lei. Cu devalorizarea asta, mai mare daraua decat ocaua. A doua lovitura a fost mai spornica. Primaria din comuna Baraganu a fost sparta noaptea pe la ora 23:00, hotii mizand ca toata lumea sta cu gura la "Gura presei" si nu-i miroase nimeni. Asa a fost. S-au dus cu 3.000 de lei, deh, comuna cu buget adevarat. Spargatorii, inventatori adevarati, au pus casa de bani intr-un butoi de tabla pe care l-au rostogolit pana la masina. Ma mir, cu geniul nostru, cum de nu am reusit sa ridicam piramide la malul marii.

Speriati de tevatura cu taxa de inmatriculare, romanii nu mai fura masini. S-au dus la baza, adica la motor. Un baiat de 19 ani a dat lovitura vietii: a furat un motor de la o Dacie 1300 abandonata. N-a avut patentul butoiului ce poarta prada, ci a folosit o patura. Ghinion! Patura putrezita, motorul greu si, poc, pe caldaram. Venit gaborii, care l-au prins pe pustiul fara metoda.

Un tovaras de bransa din comuna nemteana Borlesti a furat din curtea unui satean un autoturism Trabant care nu mai functiona.

Hotul (hotii) au avut in dotare o caruta in care au suit prada.
I

Iata, stimati romani, cum ne facem singuri de rusine. Cu asemenea gainarii nu poti sa te numesti cu adevarat hot de nivel european. Sigur, si hotii au categoriile lor, ca drumurile - comunal, judetean, DN, E si autostrazi. Cum autostrazile noastre nu sunt ca autostrazile lor, desi au categorie, la fel se intampla si in lumea ierarhizata a hotilor. Cel mai bun exemplu ar fi tunul astronomic dat gigantului Soc Gen de un tanar angajat: frauda 4,9 miliarde euro.

La noi, tot un tanar bancher a scos din casieria Bancpost 100.000 de euro si, disperat, cu mustrari de constiinta, s-a aruncat de la etaj.

Ma rog la Dumnezeu sa traiasca, sa poata sa afle, asa cum dorim si noi sa stim, de ce sunt asemenea decalaje intre hotii din Micul Paris si hotii din Marele Paris.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.