Ateneul Tatarasi a gazduit editia a IX-a a Concursului de interpretare din lirica eminesciana "Floare albastra". Manifestarea cultural-artistica, unica de acest gen din Moldova, a celebrat implinirea a 158 de ani de la nasterea marelui poet si a reun
Ateneul Tatarasi a gazduit editia a IX-a a Concursului de interpretare din lirica eminesciana "Floare albastra". Manifestarea cultural-artistica, unica de acest gen din Moldova, a celebrat implinirea a 158 de ani de la nasterea marelui poet si a reunit opt licee si scoli generale din Iasi. Participantii au urcat pe scena plini de curaj, dar si deosebit de emotionati, uniti de o mare pasiune pentru poezie, pe care au reusit din plin sa o transmita si publicului. An de an, elevi iubitori de poezie de la diferite scoli si licee din Iasi se intrec in a gasi nuanta cea mai potrivita si timbrul specific interpretarii din creatia eminesciana. Concursul isi propune sa cultive in sufletele tinerilor dragostea pentru poezia lui Eminescu, sa stimuleze sensibilitatea artistica si, nu in ultimul rand, sa le imbogateasca universul tinerilor. "Anul acesta, concursul a castigat in valoare prin faptul ca a fost organizat intr-o sala de spectacole. Acolo unde joaca profesionisti in interpretare dramatica au evoluat si copiii nostri", a precizat Mihaela Toma, directorul Grupului scolar "Nicolina".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.