Dezvaluire. Adrian Nastase a pomenit, intr-un interviu dat unui cotidian ieri despre o scrisoare pe care i-ar fi trimis-o candva Basescu in care acesta isi cerea scuze si spunea ca "ii e scarba de el insusi" pentru niste exprimari neelegante Nastase
Dezvaluire. Adrian Nastase a pomenit, intr-un interviu dat unui cotidian ieri despre o scrisoare pe care i-ar fi trimis-o candva Basescu in care acesta isi cerea scuze si spunea ca "ii e scarba de el insusi" pentru niste exprimari neelegante Nastase a refuzat sa dezvaluie, in interviu, contextul in care Basescu i-a trimis acele scuze, oarecum socante pentru felul de a fi al actualului presedinte. Pentru cei care nu stiu, Cancan e in masura sa va dezlege misterul celui mai murdar atac din istoria postdecembrista a Romaniei, care l-a avut drept protagonist pe seful de acum al statului. Povestea dateaza de acum opt ani, la cateva zile dupa ce Basescu a cucerit Primaria Capitalei. In euforia victoriei, Basescu a declarat public nici mai mult, nici mai putin decat ca "Nastase face dragoste cu fundul" si ca "Nastase isi foloseste fundul la relatii sexuale". Atacul a ravasit scena politica: Nastase l-a dat in judecata pentru calomnie, intrebandu-se, retoric, "cum va mai da Basescu ochii cu sotia si copiii mei?" (cei doi erau vecini de bloc pe atunci). PDSR s-a declarat consternat de pozitia lui Basescu, Madalin Voicu l-a numit "dezechilibrat complexat" si a spus ca "nici ultimul tigan nu ar avea asemenea comportament", nenumarati alti politicieni au protestat public. La vremea respectiva s-a vehiculat ca Basescu era beat in momentul rostirii acuzelor, cert e ca el i-a trimis o scrisoare de-a dreptul umila lui Nastase, intelegand ca a sarit rau calul, in care scria, textual, ca nu intelege ce a fost cu el de a spus asemenea lucruri, ca ii e scarba de sine si ca isi cere scuze. El si-a prezentat si scuze publice: "Nu trebuia sa fac o asemenea afirmatie. Transmit domnului Nastase scuzele mele si regretele mele sincere", dar Nastase a refuzat sa le accepte. A fost momentul rupturii totale intre cei doi politicieni. La momentul respectiv s-a pus si problema imposibilitatii judecarii lui Basescu pentru calomnie, intrucat acesta avea inca imunitate parlamentara la momentul rostirii vorbelor. Ulterior, Nastase avea sa renunte, plictisit, la un proces care se anunta interminabil. Ironia sortii, la doar cateva zile de la scandal, Parlamentul Romaniei a legalizat homosexualitatea, la presiunile C.E. Cu toate scuzele, in campania din 2004 Basescu a reluat fara probleme tema asa-zisei homosexualitati a lui Nastase, el declarand public, la un moment dat, "Nu voi sustine si nici nu voi infiera homosexualitatea si stiu un politician din Romania care nu se va supara de acest lucru". Aluzia era cel putin stravezie si avea sa fie urmata si de alte actiuni de acelasi calibru.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.