Toata lumea stie cum arata si ce sunt baschetii si putini sunt cei care n-au avut macar o pereche in viata lor. E suficient sa vezi o semnatura pe un petic de panza cusut pe un pantof sport sau pur si simplu o stea si gandurile converg catre un singu
Toata lumea stie cum arata si ce sunt baschetii si putini sunt cei care n-au avut macar o pereche in viata lor. E suficient sa vezi o semnatura pe un petic de panza cusut pe un pantof sport sau pur si simplu o stea si gandurile converg catre un singur nume: Converse. Devenit legenda, Converse este cel mai popular pantof sport al tuturor timpurilor, suta la suta american. Conceput initial pentru a fi un pantof pentru terenul de baschet (1908), Converse a cunoscut un traseu fulminant abia dupa ce a primit semnatura lui Chuck Taylor, un celebru baschetbalist al vremurilor respective.
Dar nu vreau sa scriu despre istoria Converse, vreau doar sa subliniez personalitatea si popularitatea de care se poate bucura un pantof sport. Desi nu are perne de aer, gauri sau alte artificii, Converse a reusit sa se mentina deasupra tuturor brandurilor de incaltaminte sport si nu numai. Pentru ca toata lumea il poarta. Fie ca este preferat intr-o tinuta pentru o festivitate grandioasa, fie ca este purtat intr-un bar de cartier, Converse-ul este intotdeauna o alegere buna. Este mai putin sport si mai mult o declaratie, este "cool" sau "nu-mi pasa cat de cool este", este atat o moda, cat si o antimoda.

Indiferent de principii, in Romania ultimilor ani tot mai multi tineri adopta "stilul" Converse. Desigur ca exista si nemultumiri, dar acestea sunt legate de preturile conversilor, care ar fi mult mai mari la noi decat afara. si, chiar daca afara sunt mai ieftini si Justin Timberlake ii poarta, Converse-ul de la noi tot accesibil ramane. Daca vrem conversi, acestia se gasesc foarte usor. In Bucuresti exista un singur magazin dedicat exclusiv acestei marci, el saflamdu-se pe Calea Mosilor la intersectie cu Dacia. Acolo gasim ce modele dorim, in toate marimile si formele posibile, pe langa colectiile de imbracaminte - bluze, tricouri, hanorace. Dar, referindu-ma strict la incaltaminte, pot spune ca preturile, sunt mai mult decat accesibile, mai ales in aceasta perioada. Inconfundabilul Converse All Star by Chuck Taylor nu costa mai mult de 150 de lei, iar un model in carouri pentru fete nu este decat 119 lei. Desigur ca exista Converse si in variante mai scumpe, cum este modelul vintage 1946 sau "peace chucks" dedicati lui John Lennon, care ajunge pana la 120 dolari, dar nu se gaseste la noi in tara.
Gama variata de modele reunite sub acelasi nume difera prin inaltime, culoare, material folosit sau complexitatea modelului. Scurti sau pana la genunchi, colorati, simpli, retro, printuri, graffiti, hi-version sau ultratrend, fiecare pereche de conversi are o poveste. Nu ramane decat sa o descoperi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.