Cererea politistului brasovean Cristian Cioaca (foto) de a fi eliberat sub control judiciar a esuat ieri inainte de a fi dezbatuta, pentru ca dosarul sau nu a sosit la Curtea de Apel Brasov.


Atat judecatorul Nicoleta Tant ca

Cererea politistului brasovean Cristian Cioaca (foto) de a fi eliberat sub control judiciar a esuat ieri inainte de a fi dezbatuta, pentru ca dosarul sau nu a sosit la Curtea de Apel Brasov.

Atat judecatorul Nicoleta Tant cat si procurorul de sedinta nu au avut altceva de facut decat sa ridice din umeri si sa dea un nou termen de judecata, pentru luni, pentru ca Inalta Curte de Casatie si Justitie nu a trimis dosarul lui Cioaca si nu a motivat, deocamdata, arestarea preventiva a sotului Elodiei Ghinescu la recursul Parchetului Inaltei Curti. Judecatorul brasovean, fost vicepresedinte al Tribunalului Brasov, a demonstrat solicitudine si a promis preschimbarea termenului de judecata intr-unul mai scurt, daca dosarul in cauza ajunge mai repede la Curtea de Apel Brasov. In cursul scurtei sedinte, lui Cristian Cioaca i s-au citit de catre aparatorul Florentin Sorescu conditiile eliberarii sub control judiciar, restrictiile si conditiile revocarii masurii de eliberare restrictiva, de care ar fi putut beneficia Cioaca, potrivit prevederilor Codului de Procedura Penala.

ATAC LA JUDECATORI. Avocatul arestatului, furios pe decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, nu a ezitat sa atace criteriile de promovare a judecatorilor la aceasta instanta suprema, considerand ca viitorul ministru al Justitiei ar trebui sa faca ceva in aceasta privinta.

"Consider ca marea problema a justitiei romanesti este faptul ca, in timp ce la curtile de apel si la tribunale promovarea judecatorilor se face prin concurs, la ICCJ promovarile se fac in functie de dosar si de interviuri, ceea ce nu este corect, pentru ca unii judecatori nu merita sa fie acolo, intrucat nu sunt suficient de pregatiti. Ma bucur ca presedintele completului de judecata al Inaltei Curti a demonstrat competenta si a votat impotriva arestarii preventive a lui Cristian Cioaca. Am avut o temere astazi, si anume ca dosarul nu va ajunge in timp util la Brasov, dar sa nu exageram, probabil ca la Bucuresti nu au avut timp sa motiveze decizia de acceptare a recursului Parchetului, pentru ca era si greu de intemeiat." Avocatul lui Cioaca a reclamat si faptul ca interceptarile telefonice au fost gresit interpretate de DIICOT si de judecatorii Inaltei Curti. "Cum poate fi tinut cont de acele interceptari telefonice, despre care nu stim cu ce autorizatie au fost facute, iar din cuprinsul lor reiese clar ca Cristian Cioaca i-a spus lui Nitu sa conserve si sa nu distruga nimic din continutul e-mail-urilor Elodiei. Judecatorii ICCJ au facut referire trunchiat la acele interceptari", a mai punctat avocatul.

Victima colateralaUna dintre problemele acestui caz ultra-mediatizat este insa micul Patrick, in varsta de trei ani, fiul lui Cioaca, cel care nu intelege ce se intampla cu tatal si cu mama sa. Politistul a rugat-o totusi pe sora lui sa-l preia pe micut in plasament, pentru ca el nu-i mai poate asigura cresterea, cel putin deocamdata. Ana Maria Ene, sora arestatului, a fost mai mult decat de acord cu rugamintea. "Am inaintat o cerere de plasament Tribunalului pentru Minori Brasov pentru micul Patrick, de a-l prelua in grija. Eu sunt foarte atasata de baiat si consider ca a fost ferit pana acum de aceasta tragedie, ceea ce vom face in continuare. Cristian mi-a propus acest lucru, dar dupa arestare nu am mai luat legatura cu el. Patrick nu stie altceva decat ca tatal sau nu o sa mai vina o perioada de timp acasa, pentru ca are multa treaba la servici. El nu intelege sensul cuvantului arestat. Sotul meu este bucuros de propunere, pentru ca-l iubeste pe Patrick", spune sora lui Cioaca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.