La 21 ianuarie a avut loc la Vatican traditionalul rit al binecuvantarii papale a mieilor de catre Papa Benedict al XVI-lea, informeaza Radio Vatican. Lana lor va servi pentru confectionarea paliumurilor sacre, insemnele liturgice care sunt consemna
La 21 ianuarie a avut loc la Vatican traditionalul rit al binecuvantarii papale a mieilor de catre Papa Benedict al XVI-lea, informeaza Radio Vatican. Lana lor va servi pentru confectionarea paliumurilor sacre, insemnele liturgice care sunt consemnate de Papa noilor arhiepiscopi mitropoliti la 29 iunie, in solemnitatea Sfintilor Petru si Pavel. Este vorba de o fasie de lana alba, pe care sunt cusute sase cruci de matase de culoare neagra, fiind purtata pe umeri de catre Papa si arhiepiscopi ca semn al comuniunii acestora cu urmasul lui Petru.

In Orient il gasim mentionat in secolul al V-lea cu numele de omoforion si cu specificarea ca este confectionat din lana, nu din in, amintind de oita ratacita pe care Domnul a cautat-o si pe care, gasind-o, a pus-o pe umeri si a adus-o inapoi la staul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.