Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", de Cristian Mungiu, a fost nominalizat la editia din 2008 a premiilor Cesar, la categoria "cel mai bun film strain", distinctii care vor fi decernate pe 22 februarie, la Paris, informeaza ecranlarge.com. F

Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", de Cristian Mungiu, a fost nominalizat la editia din 2008 a premiilor Cesar, la categoria "cel mai bun film strain", distinctii care vor fi decernate pe 22 februarie, la Paris, informeaza ecranlarge.com. Filmul "4,3,2" al lui Cristian Mungiu a fost nominalizat la categoria "cel mai bun film strain" alaturi de "Auf der anderen seite" ("The Edge of Heaven"), de Fatih Akin, "We own the night", de James Gray, "Eastern Promises", de David Cronenberg, si "Viata altora" de Florian Henckel von Donnersmarck. "4, 3, 2" este povestea a doua studente caministe, desfasurata intr-o singura zi, in 1987, cand Gabita (Laura Vasiliu), cu ajutorul Otiliei (Anamaria Marinca), cauta sa faca un avort - ilegal la acea vreme. "O poveste despre decizii, raspunderi si alegeri in viata, despre solidaritate si prietenie, in contextul epocii de atunci", dupa cum a declarat Cristian Mungiu intr-un interviu acordat agentiei MEDIAFAX.

"Imi pare bine ca am fost nominalizati printre cele mai bune cinci filme straine ale anului de catre membrii Academiei Franceze, insa, in acelasi timp, constat ca exista tendinta ca premiile, nominalizarile si alte tipuri de recunoastere publica sa capteze, treptat, mai multa atentie decat filmele insele", arata Cristian Mungiu, la inceputul comunicatului.

"Privind inapoi la prestatia publica pe care '4,3,2>> a avut-o in Romania, uneori am senzatia ca dezbaterea pe care ar fi trebuie s-o genereze filmul prin mesajul sau a fost umbrita de cariera lui internationala - premiile devenind mai importante si ocupand mai mult spatiu in presa decat o discutie necesara pornita de la subiectul filmului.

Rezultatele publice obtinute de film au depasit oricum orice fel de asteptari, atat la nivel de premii si numar de tari in care filmul a fost vazut in cinematografe cat si, mai important, in privinta reactiei pe care spectatorii si presa au avut-o vazand filmul, iar pentru noi, cei implicati in proiect, a venit vremea sa trecem, incet, incet, mai departe", mai spune Cristian Mungiu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.