Vicepresedintele Parlamentului European, Miquel Angel Martinez (foto), a aratat cu degetul spre Romania, sustinand ca situatia de pe scena politica creeaza o stare de ingrijorare in randul europenilor.

"Ceea ce se intampla pe scena

Vicepresedintele Parlamentului European, Miquel Angel Martinez (foto), a aratat cu degetul spre Romania, sustinand ca situatia de pe scena politica creeaza o stare de ingrijorare in randul europenilor.

"Ceea ce se intampla pe scena politica nu este la nivelul calitatii oamenilor din Romania si suntem foarte serios ingrijorati in aceasta privinta", a spus Martinez, citat de Rompres. Acesta a aratat ca lupta dintre seful statului si premier, precum si referendumul care a avut loc pentru suspendarea lui Basescu "sunt lucruri care creeaza o imagine pe care noi, ca prieteni ai Romaniei, nu o asteptam si nu o dorim".

"In loc sa aveti o imagine a ceea ce sunteti, oameni maturi, care stiu ceea ce vor, conducerea ofera o imagine a unui popor si a unei tari care nu este matura", a spus Martinez. Totodata, el a subliniat ca impresia creata la nivelul forurilor europene este ca noua calitate de membru al UE pe care o are tara noastra "este in pericol". "Multi oameni se intreaba daca acesta tara, cu un asemenea nivel de instabilitate, nu face decat sa o transfere la nivelul UE si daca este in stare sa-si duca la capat responsabilitatile", a mai spus Martinez, precizand insa ca socialistii europeni, care au mai multa incredere in poporul roman decat in conducerea tarii, au reusit "sa faca presiuni ca Romania merita".

El este al doilea oficial european care a adus critici Romaniei anul acesta. Vicepresedintele grupului socialist din PE Hannes Swoboda a atras si el atentia recent, in contextul cazului Norica Nicolai, ca imaginea Romaniei se deterioreaza din cauza acestor certuri, iar reforma in justitie este afectata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.