NAZISTI. Delicata problema a Holocaustului a revenit in atentia presei de peste Ocean, care atrage atentia asupra lipsei de implicare a autoritatilor statului in aceasta chestiune. Americanii sunt nemultumiti ca unele tari europene, printre care si R
NAZISTI. Delicata problema a Holocaustului a revenit in atentia presei de peste Ocean, care atrage atentia asupra lipsei de implicare a autoritatilor statului in aceasta chestiune. Americanii sunt nemultumiti ca unele tari europene, printre care si Romania, refuza sa-i primeasca inapoi pe fostii ofiteri nazisti. Publicatia Detroit Free Press prezinta cazurile a trei fosti nazisti care si-au pierdut deja cetatenia americana si care acum nu au unde sa-si traiasca ultimii ani de viata, pentru ca nimeni nu ii vrea. Johann Leprich, etnic german nascut in Romania, este unul dintre oamenii pe care Statele Unite nu ii pot expulza, pentru ca nici Bucurestiul, nici Budapesta, nici Berlinul nu il vor. Pentru Leprich, fost gardian la lagarul de concentrare Mauthausen din Austria intre 1943 si 1944, esecul americanilor de a-i convinge pe europeni sa-i primeasca inapoi pe fostii nazisti reprezinta ""o dilema morala, legala si diplomatica"", scrie publicatia americana.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.