Filmul "Legiunea Straina", cu scenariul si regia semnate de Mircea Daneliuc, va fi prezentat, in avanpremiera, pe 31 ianuarie, la Institutul Cultural Roman (ICR) din Bucuresti, informeaza Institutul.

Lungmetrajul spune povestea tragico

Filmul "Legiunea Straina", cu scenariul si regia semnate de Mircea Daneliuc, va fi prezentat, in avanpremiera, pe 31 ianuarie, la Institutul Cultural Roman (ICR) din Bucuresti, informeaza Institutul.

Lungmetrajul spune povestea tragicomica a trei tineri dintr-o localitate in care este declarata gripa aviara. Afacerile merg prost; oricat s-ar fura, nu ajuta la nimic. Dornici sa emigreze, intra in legatura cu afaceristul Maricel (interpretat de Rica Raducanu), care le poate facilita intrarea in Legiunea Straina.

Din distributia filmului fac parte: Oana Piecnita, Catalin Paraschiv, Radu Iacoban, Radu Ciobanasu, Nicodim Ungureanu, Rica Raducanu.

"Legiunea straina" va rula, in 8 februarie, si la cinema Studio, la Best Film Fest (8 si 14 februarie), in timp ce premiera filmului este programata pentru 22 februarie. Pelicula a primit 900.000 de lei la concursul de proiecte cinematografice organizat de Centrul National al Cinematografiei, in 2005.

Mircea Daneliuc, cineast si scriitor, este autorul unor filme de referinta, premiate la festivaluri nationale si internationale de prestigiu: "Cursa", "Editie speciala", "Proba de microfon", "Vanatoarea de vulpi", "Croaziera", "Glissando", "Iacob", "Tusea si Junghiul", "Patul conjugal", "Senatorul Melcilor", "Ambasadori, cautam patrie", "Sistemul Nervos".

Creatia sa literara cuprinde romanele "Pisica rupta" (Premiul ASPRO pentru debut, 1997), "Marilene", "Apa din cizme", "Strigoi fara tara", "Petru si Pavel", "Ora Lanti" (Premiul de proza al revistei Ateneu), precum si volumele de teatru "Carlo Carlini - Iluzionism" (Premiul National pentru Dramaturgie) si "Femei in Ghips".
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.