LOBBY - Romania deschide Belgradului usile UE
Ministrul roman de Externe a incercat sa-si convinga omologul sarb de avantajele apropierii tarii sale de Uniunea Europeana.


In cadrul intrevederii de ieri de la Bucurest

LOBBY - Romania deschide Belgradului usile UE
Ministrul roman de Externe a incercat sa-si convinga omologul sarb de avantajele apropierii tarii sale de Uniunea Europeana.

In cadrul intrevederii de ieri de la Bucuresti a ministrului roman de Externe, Adrian Cioroianu, cu omologul sau sarb, Vuk Jeremic, ambii au fost de acord ca trimiterea unei misiuni europene in Kosovo ar fi oportuna inainte de o eventuala declarare unilaterala a independentei provinciei sarbe, si nu dupa aceea, pentru ca, dupa cum a explicat seful diplomatiei romane, acest lucru "ar insemna implicit recunoasterea Pristinei ca partener". La randul sau, Jeremic, citat de Mediafax, a declarat ca va incerca sa apropie Serbia de Europa, prin semnarea, cat mai repede, a Acordului de Stabilizare si Asociere (ASA) cu Uniunea Europeana. Jeremic, care considera ca Serbia e pregatita sa semneze acest acord, a afirmat ca prima oportunitate in acest sens ar fi la reuniunea Consiliului de Afaceri Generale si Relatii Externe (CAGRE) al UE, de la 28 ianuarie, de la Bruxelles. Eventuala semnare a ASA la aceasta data, anterioara turului al doilea al alegerilor prezidentiale din Serbia, ar putea influenta rezultatul scrutinului, a estimat Jeremic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.