Turcia a anuntat ca a acceptat ca grupul german RWE sa devina cel de-al saselea partener la consortiul Nabucco, a anuntat un reprezentant al biroului ministerial al premierului turc Recep Tayyp Erdogan, citat de Reuters. Reprezentantii compan
Turcia a anuntat ca a acceptat ca grupul german RWE sa devina cel de-al saselea partener la consortiul Nabucco, a anuntat un reprezentant al biroului ministerial al premierului turc Recep Tayyp Erdogan, citat de Reuters. Reprezentantii companiei turce din domeniul transportului de gazer naturale, Botas, care este membra a consortiului urmeaza sa se pronunte in aceasta saptamana in mod oficial.

Proiectul de constructie a gazoductului Nabucco presupune constructia unei conducte de peste 3.000 de kilometri lungime care sa transporte gaze naturale din regiunea Marii Caspice pana in centrul Europei la Baumgarden, in Austria. Nabucco va traversa Turcia, Bulgaria, Romania, Ungaria si Austria, iar constructia sa este estimata sa coste cinci miliarde de euro. Companiile care vor face parte din consortiu sun Botas, Bulgargaz, Transgaz, MOL, OMV si RWE. Consortiul va avea si o stransa legatura cu Socar, compania azera din domeniul petrolier, care ar putea ajunge chiar membru al consortiului de constructie a gazoductului. Nabucco este sprijinit in mod oficial de catre Uniunea Europeana si urmeaza sa reduca dependenta energetica a UE de Gazprom, de unde se importa un sfert din consumul anual de gaze naturale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.