Asociatia Jurnalistilor din Romania (AJR), lansata in urma cu trei luni, are un presedinte, in persoana lui Cezar Ion. Mandatul presedintelui, ales la sfarsitul saptamanii trecute in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei, va avea, pentru inceput, o d
Asociatia Jurnalistilor din Romania (AJR), lansata in urma cu trei luni, are un presedinte, in persoana lui Cezar Ion. Mandatul presedintelui, ales la sfarsitul saptamanii trecute in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei, va avea, pentru inceput, o durata limitata, de un an, desi, potrivit statutului, aceasta este de patru ani, cu o confirmare la doi ani. De asemenea, si mandatul membrilor Colegiului Director al AJR va avea o durata limitata, de un an.
Acestii sunt: Cristian Tudor Popescu („Gandul”), Cristian Hostiuc („Ziarul Financiar”), Ovidiu Nahoi („Adevarul”), Cristian Stoianovici („Radio 21”), Catalin Tolontan („Gazeta Sporturilor”) si Dan Horatiu Popa („Hunedoreanul”). Potrivit lui Cezar Ion, actualmente director productie editoriala in TVR, "AJR vine intr-un moment critic pentru mass-media romaneasca: al presiunilor, tot mai vizibile in ultimii ani, din partea mediului politic si a celui de afaceri, care ar vrea sa utilizeze presa mai mult ca instrument de propaganda si nu ca unul de informare. Un motiv in plus de a fi solidari intr-o organizatie puternica si de a reactiona mai rapid in cazurile de incalcare a deontologiei si eticii jurnalistice. Altfel, credibilitatea presei va continua sa scada, spre satisfactia celor care ne poarta sambetele". Tot in cadrul AJR au fost alese doua comisii de lucru - pentru modificarea statutului asociatiei, respectiv pentru redactarea unui Cod Deontologic, termenul de finalizare fiind stabilit, pentru ambele, la 20 martie. Din comisia de lucru pentru modificarea statutului fac parte Florian Bichir, Oana Dobre, Razvan Ionescu (toti de la "Evenimentul Zilei") si Ştefan Radeanu („Curierul National”), iar in componenta comisiei pentru Codul Deontologic intra Ştefan Beldie (freelancer), Veronica Marinescu ("Curierul National"), Razvan Savaliuc („Ziua”) si Oana Dobre si Mihai Munteanu (ambii de la "Evenimentul Zilei").


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.