De la 1 fabruarie pretul de distributie al gazelor furnizate de Distrigaz Sud se va majora cu circa 10%.

Aceasta majorare trebuia sa aiba loc de la inceputul anului, insa nepublicarea noilor tarife din metodologia stabilita de de Au

De la 1 fabruarie pretul de distributie al gazelor furnizate de Distrigaz Sud se va majora cu circa 10%.

Aceasta majorare trebuia sa aiba loc de la inceputul anului, insa nepublicarea noilor tarife din metodologia stabilita de de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a facut imposibila majorarea de la data de 1 ianuarie. "Pretul de distributie al gazelor naturale in primul trimestru ar trebui sa creasca cu 10%, daca s-ar aplica metodologia stabilita de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE)”, a declarat Bernard Arnaud, directorul general al Distrigaz Sud. Majorarea tarifelor va fi posibila daca pana la acea data vor fi publicate noile tarife. Ca urmare a nepublicarii noilor preturi la gaze, Distrigaz Sud, companie controlata de grupul Gaz de France, inregistreaza piederi zilnice de 1,5 milioane lei. "Vom pierde in continuare daca nu vor fi publicate noile tarife la 1 februarie, iar o crestere medie a tarifelor de distributie de 6% este inacceptabia", a declarat directorul financiar al Distrigaz Sud, Pierre Parvex.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.