O serie de atentate de mica amploare, comise cu ajutorul unor dispozitive incendiare artizanale, au vizat banci si autovehicule de lux, in noaptea de duminica spre luni, in Grecia, la Atena si Salonic (nord), provocand numai pagube materiale, a anunt

O serie de atentate de mica amploare, comise cu ajutorul unor dispozitive incendiare artizanale, au vizat banci si autovehicule de lux, in noaptea de duminica spre luni, in Grecia, la Atena si Salonic (nord), provocand numai pagube materiale, a anuntat luni politia elena, citata de AFP.

In capitala elena, persoane neidentificate au plasat dispozitive incendiare formate din mici cutii de gaz in fata a sase banci, dintre care trei sucursale ale grupului elen, Eurobank, o sucursala Citibank si una a bancii Piraeus, provocand pagube minore.

Un alt dipozitiv plasat in fata unei agentii a bancii nationale (BNG) nu a explodat. Alte trei explozii, produse in saloane pentru masini de lux, au avariat 22 de vehicule.

Un vehicul al companiei elene de electricitate (DEI) a fost de asemenea tinta unui atentat in Atena.

La Salonic, la aceeasi ora, persoane necunoscute au plasat dispozitive artizanale la o sucursala a Millenium Bank si la o masina DEI, provocand pagube materiale.

Nici unul dintre aceste atacuri nu a fost revendicat.

Acest tip de atentate cu cutii de gaz, fecvent intalnite in Grecia, sunt atribuite de politia elena unor grupari de extrema stanga si sunt indreptate adesea impotriva bancilor, institutiilor publice si intereselor straine.

In noaptea de sambata spre duminica, o masina diplomatica a fost incendiata, iar o agentie a Eurobank a fost avariata in cadrul a doua atentate cu dispozitiv artizanal, la Atena. Potrivit presei locale, un necunoscut a revendicat atacul impotriva masinii diplomatice in numele "Solidaritatii combatante", o miscare necunoscuta pana in prezent.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.