Chiar si un consum moderat de cafea in timpul sarcinii, cu
deosebire in primul trimestru, creste substantial riscul de avort spontan,
semnaleaza un studiu publicat in American Journal of Obstetrics and Gynaecology
si preluat de BBC. Astfel, 200 de miligrame de cafeina pe zi (echivalentul a
trei cani de dimensiune medie de cafea) dubleaza riscul de avort spontan, spun
specialistii. Dr Pat O'Brien. Primele 12 saptamani sunt foarte importante
pentru dezvoltarea fatului si atunci se produc cele mai multe avorturi
spontane. “Mesajul nostru pentru femeile gravide este de a renunta la cafea nu
doar in primul trimestru, ci in toate cele noua luni de sarcina”, a declarat dr
De-Kun Li, coordonatorul studiului realizat de centrul american de cercetari
medicale Kaiser Permanente.
Despre autor:

Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Povestea Precious Circuit, start-up-ul fondat de doi tineri care fac...
Sursa: retail.ro
-
H&M experimentează cu șorțuri care captează dioxidul de carbon
Sursa: green.start-up.ro
-
Ce înseamnă PCT crescut la analize
Sursa: garbo.ro
-
S-a lansat asigurarea ING Salary Protect
Sursa: futurebanking.ro
-
După mai multe controale, ANPC anunță posibilitatea închiderii temporare a...
Sursa: wall-street.ro
-
Sezonul cald este despre exprimarea personalității!
Sursa: kudika.ro