Cererile Parchetului de urmarire penala a opt ministri, avizate de seful statului, Traian Basescu, nu vor ajunge la Parchet prea curand, dupa cum reiese din declaratia ministrului interimar la Justitie, Teodor Melescanu. Acesta a cerut si dosarele,

Cererile Parchetului de urmarire penala a opt ministri, avizate de seful statului, Traian Basescu, nu vor ajunge la Parchet prea curand, dupa cum reiese din declaratia ministrului interimar la Justitie, Teodor Melescanu. Acesta a cerut si dosarele, dar le-a primit sigilate!

Aflat ieri la Iasi, in calitate de ministru al Apararii, Teodor Melescanu a facut o declaratie avand in vedere mandatul sau de ministru interimar la Justitie. Oficialul a spus ca se afla in imposibilitatea legala si obiectiva de a transmite mai departe cererile de incepere a urmaririi penale a celor opt ministri, intrucat articolul 18 al Legii 115, care reglementeaza raspunderea ministeriala, prevede obligatia ca acele cereri sa fie insotite de dosarele celor in cauza.

ALTA SOLUTIE?! Melescanu a lasat sa se inteleaga ca si in cazul in care le va primi va incerca sa gaseasca o solutie, nu neaparat aceea de a transmite cererile procurorului general. "Astazi (vineri - n.red.) a fost trimisa o scrisoare domnului Presedinte in care il informez ca potrivit obligatiilor legale aceste cereri trebuie insotite de dosare. Urmeaza sa mi le trimita si sa procedez in continuare potrivit legii, sa vedem care ar fi alta solutie", a spus Teodor Melescanu. Declaratia a fost intarita de un comunicat: "Verificand documentatia primita de la Presedintie, a rezultat ca aceasta era incompleta, constand doar in referatele procurorilor de caz si ale procurorilor-sefi ai structurilor de parchet, lipsind dosarele propriu-zise. Intr-o atare imprejurare, ministrul Justitiei nu a putut pune la dispozitia parchetului dosarele, in conditiile legii".

PARCHETUL. Din punct de vedere formal, Teodor Melescanu are dreptate. Numai ca dosarele ministrilor nu au fost trimise Presedintiei. "Solicitarea avizului e intemeiata intotdeauna pe un referat motivat facut de procurorul de caz, insotit uneori si de niste copii ale unor elemente din dosarul de ancheta, considerate de procuror relevante in sustinerea cererii. Niciodata nu s-a trimis la Presedinte sau Comisie dosarul in original. Acum asteptam doar avizul de urmarire penala, fara el neputand efectua urmarirea penala", ne-a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului Instantei Supreme, Robert Cazanciuc. Cei opt ministri pentru care s-a dat avizul: Adrian Nastase, Victor Babiuc, Miron Mitrea,Tudor Chiuariu, Paul Pacuraru, Decebal Traian Remes, Ioan Codrut Seres si Zsolt Nagy.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.