Comisia de Apel Federala (CAF) a Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC) a decis ca Lazio Roma si Fiorentina sa evolueze in Serie A in sezonul viitor, dar sa fie depunctate cu 11 puncte si, respectiv, 19 puncte, in timp ce Juventus Torino va ramane in S
Comisia de Apel Federala (CAF) a Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC) a decis ca Lazio Roma si Fiorentina sa evolueze in Serie A in sezonul viitor, dar sa fie depunctate cu 11 puncte si, respectiv, 19 puncte, in timp ce Juventus Torino va ramane in Serie B, urmand ca penalizarea de 30 puncte sa fie redusa la 17 puncte. De asemenea, AC Milan a obtinut reducerea penalizarii de la 15 puncte la 8 puncte. Totusi, Juventus ramane cu ultimele doua titluri pierdute, Fiorentina si Lazio au primit cate 30 de puncte penalizare pentru ultimul sezon, ceea ce le situeaza in afara cupelor europene, iar Milan a obtinut, prin reducerea sanctiunii de 44 de puncte la 30 de puncte in sezonul trecut, dreptul de a juca in ultimul tur preliminar al UEFA Champions League. In prima instanta, justitia sportiva italiana a decis ca Juventus, Fiorentina si Lazio sa fie retrogradate in Serie B, cu 30, 12, respectiv 7 puncte de penalizare. AC Milan nu a fost retrogradata, dar a fost privata de participarea in UEFA Champions League printr-o penalizare de 44 de puncte si urma sa inceapa sezonul viitor cu 15 puncte mai putin decat adversarele sale din Serie A.
Juventus si Fiorentina vor mai mult!
Presedintele executiv al lui Juventus, Giovanni Cobolli Gigli, a declarat ca sentinta CFA, care a decis ca gruparea torineza sa fie mentinuta in Serie B, dar cu o penalizare scazuta de la 30 la 17 puncte, nu poate fi acceptata. "Vom continua recursurile la toate instantele posibile, mai intai in fata camerei de conciliere a Comitetului Olimpic Italian, iar apoi eventual in fata justitiei civile", a spus Cobolli Gigli. Presedintele de onoare al Fiorentinei, Diego della Valle, a calificat verdictul CFA ca fiind "un prim pas", mentionand ca echipa sa va lupta pentru a-si recupera locul in UEFA Champions League. "Este un prim pas, dar Fiorentina este nevinovata si vom merge in fata instantelor potrivite pentru a demonstra ca nu am facut nimic incorect. Vom continua pana cand ni se va reda locul in Liga Campionilor, pe care l-am obtinut pe teren", a declarat Della Valle dupa anuntarea verdictului in urma apelurilor formulate in procesul privind meciurile trucate din fotbalul italian. Fiorentina, la care sunt legitimati Adrian Mutu si Bogdan Lobont, s-a clasat pe locul trei la finalul sezonului 2005-06. De asemenea, Claudio Lotito, presedintele lui Lazio, a spus: "Nu sunt multumit deloc! Lazio n-a incalcat nici un regulament. Faptul ca nu vom juca in Cupa UEFA nu este in concordanta cu adevarul". In schimb, singurul club multumit de sentinta pare a fi AC Milan, care acum poate juca in turul III preliminar al UEFA Champions League. "Pentru un club ce a solicitat anularea completa a primei sentinte, decizia de acum nu poate fi o victorie, dar este mult mai buna", a declarat avocatul clubului milanez, Leandro Cantamessa. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.