SCRIITORUL DE LA PAGINA 3
IN MAI MULTE ROMANE din zilele noastre, scrise atat de barbati, cat si de femei, domnii au o vorbire buruienoasa, pigmentata cu metafore din dictionarul puscariilor si al partidelor de barbut incepute pe sant cu

SCRIITORUL DE LA PAGINA 3
IN MAI MULTE ROMANE din zilele noastre, scrise atat de barbati, cat si de femei, domnii au o vorbire buruienoasa, pigmentata cu metafore din dictionarul puscariilor si al partidelor de barbut incepute pe sant cu cutitul la indemana. La autorii din ultimul val, intelectualitatea personajului trebuie musai marcata de o sexua-litate sordida, de care s-ar detasa pana si tiganimea. Romancierul roman tanar si de varsta medie nu se simte monden, daca nu-si face personajele brutale si acuzat golanoase in maniere si in adresare. Lordul national e un mitocan cu o filozofie agresiva, a marlaniei. N-are, ca aurolacul, doar o practica, ci si o teorie a limbajului vicios. Golanirea cu ifose de rafinat ii confera amantului cu bani multi un statut de om superior. Curvele din lumea buna exceleaza si ele intr-un regim de competitie cu masculinitatea. Injura ca barbatii, fac caz de dotarea naturala, ca faraoancele care-si dau cu prunci-n cap, isi americanizeaza vorbirea, dar nu ca-n lumea cu pedigri, ci ca in mahalalele New York-ului. Rau e sa nu-ti poti controla nici in scris frustrarile!

DOI MOSI fac inventarul disparutilor. Da' cutare, ce mai stii de el? Pai, s-a dus, n-a mai apucat, ca noi, Craciunul! O, saracu' de el, putea sa mai traiasca. Da' de cutarica ce mai stii? Cum, n-ai aflat? A murit saptamana trecuta! O, saracu' de el, putea s-o mai duca un timp. Da' Costica, ce mai e cu Costica? Pai, mai, omule, nu tii mine c-a dat coltul anul trecut? Da?! Saracu' de Costica, putea sa mai traiasca. Da' tu, cum te simti? Ce sa zic, nu prea bine. Ma doare, ma incearca si aici. O saracu' de tine, putea sa nu te doara!

MERG CU TRAMVAIUL si autobuzul, pentru ca n-am masina. Si n-am masina dintr-o multime de motive, primul fiind acela c-am depus carnetul la Militie cand mi-am dat seama ca, dupa trei tamponari reusite, a patra ar fi putut fi si mai reusita. In tramvai si autobuz, cei care mi-au vazut mutra in ziare sau la televizor simt nevoia sa ma caineze: Cum, dumneata mergi cu noi? Un om ca dumneata nu umbla cu masina mica?! Adevarul e ca si eu fac deosebirea intre linia tramvaiului 21 si liniile din marginime. Ca sa nu mai spun ca, mergand cu autobuzul 331, ma uit de sus la cei care calatoresc pe alte trasee cu rablele autohtone. La urma urmei, eu folosesc autobuze "din centru". E si asta o fudulie.

Multe drame n-au insotire de fanfare. In popasul pe care o cursa Constanta-Bucurseti il face pentru cinci minute la un servis, unul din calatori se repede sa prinda primul un loc la toaleta. Si-l prinde. Numai ca prea incantat de isprava sa calatorul nu se grabeste sa-i lase toaleta si urmatorului la usa. Iar cand, in sfarsit, iese, autobuzului i se mai vad in departare doar becurile din spate. Proverb: Fii generos cu aproapele tau si cand imparti cu el un veceu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.