Inhalosedarea cu protoxid de azot. Este denumirea unei noi tehnici de anestezie in stomatologie, folosita in SUA si in Europa. Dar si in unele cabinete din Romania. Dentistii o recomanda tuturor, dar mai ales micutilor pacienti si adultilor care, d

Inhalosedarea cu protoxid de azot. Este denumirea unei noi tehnici de anestezie in stomatologie, folosita in SUA si in Europa. Dar si in unele cabinete din Romania. Dentistii o recomanda tuturor, dar mai ales micutilor pacienti si adultilor care, din cauza fricii de cleste si de freza, amana tratamentele stomatologice.

"Pentru prima data in Romania este utilizata o tehnica revolutionara care presupune doar trei operatiuni: calmarea pacientului prin inhalarea unui amestec de protoxid de azot si oxigen (gaz folosit in operatiile stomatologice in Statele Unite ale Americii si in multe tari vest-europene), efectuarea tratamentului stomatologic fara durere operatorie si eliminarea oricarui disconfort fizic creat prin utilizarea anesteziei locale clasice. Noutatea acestui tratament consta in folosirea protoxidului de azot, un gaz care, combinat cu oxigenul, are un efect calmant, realizandu-se astfel o anestezie de scurta durata, suficienta insa pentru orice gen de interventii stomatologice. Dupa finalizarea tratamentului, medicul intrerupe administrarea protoxidului de azot si ii administreaza pacientului, cateva minute, doar oxigen, astfel incat el ramane constient toata durata tratamentului", explica doctorul Dragos Popescu, medic stomatolog la Clinica DentalMed.

AVANTAJE. Potrivit specialistului, efectul inhalarii substantei mentionate este foarte rapid. In cateva minute de la administrare, pacientul are o senzatie placuta de relaxare, care inlocuieste stresul bine cunoscut. Spre deosebire de alte metode de sedare, in cazul protoxidului de azot, pacientul nu va avea nici un fel de reactii adverse in timpul tratamentului sau dupa incheierea terapiei, mai precizeaza dr Dragos Popescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.