PULSUL MEDICINEI
Nu exista om sa nu fi avut o durere de cap. Este atat de deasa si de raspandita cefaleea incat se poate asemana cu necazurile durerilor de dinti, de care nu scapa nimeni. Durerea de cap imbraca o multime de forme si in egala

PULSUL MEDICINEI
Nu exista om sa nu fi avut o durere de cap. Este atat de deasa si de raspandita cefaleea incat se poate asemana cu necazurile durerilor de dinti, de care nu scapa nimeni. Durerea de cap imbraca o multime de forme si in egala masura este cauzata de o paleta de motive.

Explica acest capitol important al durerilor de cap, numite de medicina cefaleea, acad. prof. dr Constantin Popa, seful neurologiei romanesti, coordonator al Institutului de Boli Cerebro-Vasculare. Creierul nu doare, pentru ca nu are terminatii nervoase care sa inregistreze durerile. Durerea apare in invelisurile creierului, dotate cu fibre nervoase ce simt durerea. Deci nu creierul in sine doare, ci invelisurile lui dor. Nu doare nici cutia craniana osoasa, dor partile moi, exterioare cutiei osoase, adica durerea se simte in pielea capului, in muschii capului, in tesuturile ce invelesc craniul. Frecvent, durerea de cap este benigna, adica nu implica boli grave, dar exista si dureri de cap care ascund boli severe. Durerea de cap este un sindrom, nu o boala, si medicii trebuie sa investigheze cauzele care l-au generat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.