Grija. In Germania se va deschide primul adapost din Europa pentru batranii care iubesc persoane de acelasi sex Saptamana aceasta va fi inaugurat la Berlin, in cartierul Pankow, primul azil pentru gay, unde persoanele in varsta, cu alta orientare se
Grija. In Germania se va deschide primul adapost din Europa pentru batranii care iubesc persoane de acelasi sex Saptamana aceasta va fi inaugurat la Berlin, in cartierul Pankow, primul azil pentru gay, unde persoanele in varsta, cu alta orientare sexuala decat cea obisnuita, sa nu se simta singuri la batranete. "Ne-am gandit sa deschidem un astfel de centru pentru ca homosexualii si lesbienele sa nu se simta discriminati la batranete, din cauza orientarii lor sexuale. Cum multi dintre acestia nu au copii, nu are cine sa-i ingrijeasca, asa ca era absolut necesar sa existe un loc unde sa poata sta impreuna cu persoane care sa aiba aceeasi orientare sexuala ca si ei", a declarat fondatorul azilului, Cristian Hamm. Azilul pentru homosexuali, care este prima institutie de acest fel din Europa, va adaposti 28 de persoane, fiind acceptate inclusiv cuplurile gay in varsta, de ingrijirea carora nu are cine sa se ocupe. "Cred ca cererea de a sta la azilul nostru va fi foarte mare, pentru ca sunt foarte multi homosexuali si lesbiene care acum au ajuns la varsta de 70-80 de ani. Celelalte adaposturi pentru batrani nu au curajul sa vina cu o astfel de oferta de teama unor reactii negative din partea persoanelor heterosexuale. In plus, homosexualii si lesbienele care se afla deja in aceste adaposturi nu se simt deloc in largul lor, tocmai din cauza orientarii lor sexuale", a mai spus Hamm.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.