Lingvistul Sorin Stati, membru de onoare al Academiei Romane, a decedat miercuri, in jurul pranzului, intr-un spital din Italia, la aproape 76 de ani, au declarat pentru Mediafax reprezentantii Academiei. Sorin Stati s-a nascut la 1 februarie 1932, l
Lingvistul Sorin Stati, membru de onoare al Academiei Romane, a decedat miercuri, in jurul pranzului, intr-un spital din Italia, la aproape 76 de ani, au declarat pentru Mediafax reprezentantii Academiei. Sorin Stati s-a nascut la 1 februarie 1932, la Bucuresti, in 1971 stabilindu-se in Italia, pentru ca sapte ani mai tarziu sa obtina si cetatenia.
A absolvit, in 1954, Facultatea de Filologie a Universitaii Bucuresti, devenind doctor in filologie la aceeasi universitate, in 1967, cu o tezade lingvistica generala(“Sistemul sintactic al limbii”), publicata la Editura Academiei Romane, cu titlul “Teorie si metoda in sintaxa” si tradusa in limba italiana ­ “Teoria e metodo nella sintassi”. Stati a obtinut si titlul de doctorat de stat, cu mentiunea “tres honorable”, la Universitatea Sorbona, in 1978. In 1993 a fost ales membru de onoare al Academiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.