Suprataxare. Se vor stoarce contributii si din sporuri, prime si din banii de concediu Ministerul muncii propune aplicarea procentului de contributie pentru somaj la toate veniturile angajatilor, nu doar la salariul de baza, ca in prezent. Practic,
Suprataxare. Se vor stoarce contributii si din sporuri, prime si din banii de concediu Ministerul muncii propune aplicarea procentului de contributie pentru somaj la toate veniturile angajatilor, nu doar la salariul de baza, ca in prezent. Practic, pe langa 16% pentru pensie si sanatate din toate veniturile lunare, vom fi obligati sa dam la somaj 1% din tot ceea ce castigam. Pe site-ul www.mmssf.ro se afla un proiect de hotarare de guvern pentru modificarea legislatiei referitoare la asigurarile de somaj. Surse de taxare Contributia de 1% pentru fondul asigurarilor de somaj se aplica urmatoarelor venituri: salariul de baza lunar brut, plus indemnizatia de conducere, salariul de merit, banii pe orele suplimentare, pentru lucrul in zilele de Sarbatori legale si orice alte drepturi salariale care fac parte din salariul de baza; indemnizatia bruta lunara pentru cei alesi in anumite functii (primarii) si pentru cei ce lucreaza in cadrul autoritatii executive (membrii guvernului), legislative (parlamentarii) ori judecatoresti; solda bruta lunara, indemnizatiile si orice alte venituri ale personalului militar; drepturile banesti in valoare bruta ale membrilor cooperatori; remuneratia conducerii societatilor pe actiuni; sporurile, adaosurile si drepturile banesti, indiferent daca sunt sau nu permanente; banii de concediu, indemnizatiile pentru perioadele de incapacitate temporara de munca, daca aceasta nu depaseste 30 de zile, indemnizatiile clinice, precum si orice alte indemnizatii acordate salariatilor; premii, prime, stimulente; orice alte sume platite din fondul de salarii. Scapa cine poate Nu se platesc contributii la fondul de somaj din: ajutoare sociale si cele pentru accidente de munca si boli profesionale; diurne de deplasare si de delegare, indemnizatii de delegare; detasare si transfer, drepturi de autor, participarea salariatilor la profit; compensatii pentru salariatii concediati din motive neimputabile lor.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.