>> Nationala feminina joaca la Halle pentru a ocupa una din primele trei pozitii in clasamentul final.
>> Campioana mondiala Rusia, vicecampioana europeana Serbia si Croatia sunt adversarele din grupa.
>> Pauza competitionala, adversarul pr
>> Nationala feminina joaca la Halle pentru a ocupa una din primele trei pozitii in clasamentul final.
>> Campioana mondiala Rusia, vicecampioana europeana Serbia si Croatia sunt adversarele din grupa.
>> Pauza competitionala, adversarul principal al romancelor, in opinia antrenorilor lotului nostru.

De azi si pana duminica, in germania, la Halle, are loc ultimul turneu continental de precalificare la Jocurile Olimpice de la Beijing. Participa opt echipe, impartite in doua grupe, selectionata Romaniei, antrenata de Florin Grapa, fiind repartizata alaturi de Croatia, Serbia si Rusia, in timp ce din grupa B fac parte Germania, Turcia, Olanda si Polonia. Echipele clasate pe primele doua locuri din fiecare grupa se califica in semifinale. Invingatoarele din cele doua partide vor disputa finala mare, iar echipele invinse isi vor disputa locul trei. Echipa care va castiga turneul se va califica la JO, urmand ca formatiile clasate pe doi si trei sa dispute ultimul turneu preolimpic, alaturi de formatii din celelalte confederatii, Africa, Asia, America de Sud, America de Nord si Centrala.
E nevoie de doua victorii
Presedintele Federatiei Romane de Volei, Gheorghe Visan, crede ca Romania ar putea obtine un rezultat istoric la Halle. "Ne asteapta un turneu greu, dar mergem in Germania sa ne jucam sansa si nu vom fi o prada usoara. Fata de anii precedenti, avem o echipa mult mai buna, cu jucatoare care cresc de la an la an si am mare incredere in ele. Sa ne aducem aminte ca nici la turneul din Bulgaria nu ne dadea nimeni vreo sansa. Vom castiga cu Croatia si Serbia, apoi vom juca in semifinale, unde se poate intampla orice", a mentionat Visan. Intrebat daca reprezinta un dezavantaj faptul ca antrenorul Serbiei, Zoran Terzici, tehnicianul formatiei campioane a Romaniei, CSU Metal Galati, cunoaste foarte bine jucatoarele noastre, Visan a spus: "Chiar daca Serbia a obtinut rezultate foarte bune in ultima perioada, pana acum un an si jumatate nu ne invinsese niciodata. Sa nu uitam ca si noi cunoastem doua dintre jucatoarele lor, care joaca la Galati". Visan spera ca Romania poate obtine calificarea chiar daca nu va castiga turneul. "Important este sa ne clasam macar pe doi sau trei, ceea ce ne va permite sa jucam la ultimul turneu de calificare, din Japonia, care va reuni si echipe din celelalte confederatii, formatii sub valoarea noastra", a mentionat Visan.
La randul sau, antrenorul Florin Grapa spune ca este ingrijorat de faptul ca un turneu atat de important se desfasoara dupa o perioada de pauza competitionala. "Daca ar fi sa ne luam dupa rezultate, noi ne batem cu Croatia, dar parerea mea e ca si cu Serbia putem scoate un rezultat bun. Ceea ce ma ingrijoreaza nu sunt adversarele, ci faptul ca, spre deosebire de turneul de la Gabrovo, unde fetele erau in timpul sezonului, la Halle jucam dupa o pauza competitionala", a spus Grapa.

ECHIPA
Cele 12 jucatoare ale Romaniei sunt Nicoleta Manu, Mihaela Herlea, Elena Zaharia, Alina Albu, Nneka Onyejekwe, Andreea Nitulescu, Elena Butnaru, Daniela Minca, Alida Marcovici, Iuliana Nucu, Carmen Turlea si Claudia Gavrilescu. Carmen Turlea, care evolueaza in Italia, spune ca pentru ea visul participarii la JO reprezinta cea mai buna motivatie. "Ceea ce sper eu pentru noi este sa reusim sa jucam bine, cum am facut-o si in Bulgaria. Eu sunt realista si imi dau seama ca este foarte greu sa ne calificam la Olimpiada, dar, in acelasi timp, ma gandesc cat de frumos ar fi sa participam la JO si atunci are tot sensul sa luptam", a precizat Turlea, una dintre cele mai bune trei jucatoare ale campionatului italian. Romania joaca azi cu Croatia, maine cu Serbia si joi cu Rusia, urmand ca in functie de rezultate sa isi cunoasca urmatoarea adversara.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.