Premierul ucrainean Iulia Timosenko nu exclude participarea la cursa pentru alegeri prezidentiale in anul viitor daca guvernului sau i se vor pune in continuare piedici in activitate, transmite luni agentia de presa Unian monitorizata de Rompres. &nb
Premierul ucrainean Iulia Timosenko nu exclude participarea la cursa pentru alegeri prezidentiale in anul viitor daca guvernului sau i se vor pune in continuare piedici in activitate, transmite luni agentia de presa Unian monitorizata de Rompres. Timosenko a facut aceasta declaratie intr-o interventie in direct la postul de televiziune din Dnepropetrovsk - '11Kanal'. Intrebata de moderatorul emisiunii daca nu are ambitii prezidentiale, Timosenko a raspuns: "Imi convine functia de premier, daca ma vor lasa sa muncesc, bineinteles. Un prim-ministru are de lucru 24 de ore din 24, fara pauze si zile de odihna, insa daca activitatea executivului va fi limitata la un anumit cadru, daca vor incepe sa ne puna conditii, de genul aici nu ai ce cauta, dincolo sunt oamenii mei, iar acolo sunt ministerele mele de forta, atunci voi decide daca este sau nu cazul sa particip la cursa prezidentiala". Potrivit premierului ucrainean, daca guvernul va actiona eficient nu are prea mare importanta cand vor avea loc viitoarele alegeri prezidentiale si cine va candida la acestea din partea coalitiei democrate. In 10 ianuarie, presedintele Viktor Iuscenko a trimis Legislativului un pachet de legi, cu solicitarea ca acestea sa fie examinate si votate in regim de urgenta, intre care si o noua versiune a legii de anul trecut care reglementa activitatea guvernului. In 12 ianuarie 2007, Rada Suprema din Kiev (Parlamentul unicameral) a adoptat-o. Premierul Iulia Timosenko a declarat ca varianta prezidentiala a acestei legi limiteaza prerogativele guvernului. De altfel, cu toate ca in declaratia facuta la canalul de televiziune din Dnepropetrovsk nu a fost rostit numele presedintelui Viktor Iuscenko, Timosenko a facut aluzie directa la seful statului, comenteaza agentia citata, subliniind ca ministerele de forta sunt subordonate presedintelui.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.